Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Hämptonissa puhutaan | Popedan solisti ei kyennyt nousemaan Aulanko Areenan lavalle – Bändikaveri: "Paulille iski keikkaputken ­­tulehdus"

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Popeda joutui perumaan keikan viime tipassa Pate Mustajärven huonon työkunnon takia.

Viime perjantaina Popedan piti avata syyskiertueensa komeasti Hämeenlinnasta Aulanko Areenalla, vaan toisin kävi. Keikka peruttiin viime hetkellä, vain pari tuntia ennen h-hetkeä.

Yhtyeen keikkabussikin oli jo ehtinyt saapua paikan päälle, kun Scandic Aulanko ilmoitti illan keikan peruuntuvan ”solistin heikentyneen työkunnon johdosta”.

Popeda vetosi omassa tiedotteessaan Pauli ”Pate” Mustajärven sairastumiseen, mutta moni arvasi, mistä oli kysymys. Mustajärvi on aiemmin perunut keikkoja liiallisen alkoholinkäytön takia, ja vuosi sitten Forssassa hänen sekava kuntonsa päätyi Seiskaan ja iltapäivälehtiin.

Luulot vahvisti todeksi Popedan rumpali Lacu Lahtinen, joka ilmoitti omalla julkisella Facebook-tilillään, että ”Paulille tuli keikkaputken tulehdus”.

Kun fanit tiedustelivat, miten mahtaa käydä seuraavan päivän keikan, Lahtinen tokaisi:

– Riippuu ihan täysin pääjohtajan ryyppäämisestä, voipi olla että saa pysyä kotona.

Lahtinen harmitteli, että bändi oli ajanut Hämeenlinnaan turhaan ja tuottanut myös monille paikalle saapuneille faneille pettymyksen. Turhautuneena hän arveli, että Mustajärvi olisi keikkakunnossa kenties joulukuussa.

Seuraavana päivänä iltapäivällä solisti oli kuitenkin jo keikkakunnossa, sillä bändi ilmoitti Pyhäinpäivän konsertin onnistuvan. Popeda veti lauantai-iltana Vantaan Tulisuudelmassa tunnin pituisen keikan.

Mustajärven omat somekanavat olivat viikonlopun aikana hipihiljaa.

29. lokakuuta Mustajärvi oli iloinnut soolokiertueensa päätöksestä ja kertonut vetävänsä ”muutaman päivän henkeä” ennen Popedan syyskiertueen käynnistymistä.

Kaksi päivää myöhemmin tekemässään päivityksessä artisti mainosti Pate-kahvia.

– Olisit siel keikallakin kaffelinjalla. Veetuttaa bändin ja kuulijoiden puolesta, eräs fani kiteytti monen ajatukset.

Tiistaina Ilta-Sanomat julkaisi Pate Mustajärven haastattelun, jossa 66-vuotias solisti kertoi lopettavansa Popedan solistina ensi kesän jälkeen.

– Minulla on nyt takana 45 kesää Popedan laulajana. Ensi kesä on 46. Ehkä nyt on hyvä aika pohtia sitä, mitä haluaa tehdä isona. Saan olla 45 Popeda-kesän jälkeen tyytyväinen, että olen ylipäänsä hengissä. Mustajärvi sanoo lehdelle.

Mustajärvi kertoo kulkeneensa kymmenen viime vuoden ajan keikoilleen omalla autolla noin puolitoista tuntia ennen keikkaa, sillä hän ei halua hengailla keikkapaikalla liian aikaisin ennen illan vetoa. Tapa on Mustajärven mukaan suojannut häntä liialliselta juomiselta.