Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt Hämeenlinnassa saa taidetta lainaan myös Kantolasta – Anu Halmeniemen kehystämössä on esillä Kummia kutaleita

Meidän taidelainaamossa on myös vaihtuvia näyttelyjä.

Hämeenlinnassa on nyt Taidehalli Hämeen lisäksi toinenkin paikka, josta voi lainata tai ostaa kotiin taideteoksia. Meidän taidelainaamo sijaitsee Kantolassa Anu Halmeniemen kehystämön yhteydessä.

– Lainaamoa toivottiin minulta jo parin vuoden ajan, ja se on saanut hyvän vastaanoton, Halmeniemi kertoo.

Sieltä on hankittavissa paikallisten kuvataiteilijoiden kuten esimerkiksi Jouni Pajavuoren, Aarne Arponevan, Chingiz Abassovin, Lasse Walleniuksen, Mari Isotalon ja Ulla Kauhasen töitä sekä Suvi Vasaman paperiveistoksia.

Mukana on myös muutamia valtakunnallisia nimiä kuten helsinkiläinen Sari Bremer sekä jyväskyläläinen Kirsi Neuvonen.

– Teoksen voi lainata vaikka kuukaudeksi kotiinsa ja tuoda takaisin, jos siitä ei tykkääkään. Toki sen voi halutessaan myös lunastaa omaksi ilman korkoja, Halmeniemi kertoo.

Teoksia voi varata myös lainaamon verkkosivujen meidantaidelainaamo.fi kautta.

Meidän taidelainaamossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä. Parhaillaan siellä on esillä hämeenlinnalaistaustaisen Asmo Kostian valokuvia ja digimaalauksia.

Kummat Kutaleet -teosten lähtökohtana on ollut iso A-kirjain, jota Kostia on lähtenyt käsittelemään piirtolevyn, digitaalisen kynän ja kuvankäsittelyohjelmien avulla.

Lopputuloksena on värikkäitä, pitkäjalkaisia lintuhahmoja, joita Kostia kutsuu kutaleiksi, olioiksi ja holokkipoloviksi.

Kostia on säveltänyt ja soittanut koko ikänsä. Musiikin, valokuvien ja digimaalausten lisäksi hän tekee pastellitöitä sekä kirjoittaa runoja ja proosaa.

– Jos teen kuvia, kuulen musiikkia ja toisin päin. Runotkin näen usein kuvina. Miksi minun pitäisi siis keskittyä vain yhteen taiteen lajiin? Kostia kysyy hymyillen.

Hän työskenteli aikanaan neljä vuotta Hämeenlinnassa maakuntamuseotutkijana.

– Isoisäni toimi Hämeenlinnan meijerin konemestarina ja äitini on syntynyt täällä, joten koen olevani osin hämeenlinnalainen. Tulen tänne aina mielelläni, Kostia sanoo.

Kummat Kutaleet -näyttely 23. joulukuuta asti Meidän taidelainaamossa, Puusepänkatu 1.