Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Hämptonissa puhutaan | Hotseja saa yhä Hämeenlinnasta ja niistä löytyy vissejä eroja – Näin Jukka Niemi arvioi yhden ylitse muiden

Jukka Niemen suosikkihotsia saa kaupungin keskustasta.

Hotsi on perinteinen hämeenlinnalainen grilliruokaherkku, jota myytiin jo 1970-luvulla legendaarisella Vallin grillillä.

Kun Ravari-grilli Pullerilla lopetti ja tiloissa aloitti uusi yrittäjä, hämeenlinnalaiset huolestuivat, mistä kaupungissa enää saa aitoja hotseja. Vaikka Elvis Burgerkin hotseja myy, ne eivät ainakaan vielä täytä paljasjalkaisten kaupunkilaisten alkuperäiselle hotsille asettamia kriteerejä.

Aidossa hotsissa lihapiirakkaa muistuttavan, mutta lihattoman rasvataikinakuoren sisälle sujahtaa yksi tai kaksi Suomi-makkaraa sekä perinteiset grillimausteet.

Kaupunkiuutisten aikeena oli käydä maistelemassa Hämeenlinnan eri grillien hotsit, mutta joku muu ehti ensin. Kärttyisä Koti­Kokki -blogia ja youtubekanavaa pitävä Jukka Niemi arvosteli viime viikon lopulla Hämeenlinnan hotsit.

Kärttyisä KotiKokki

Jukka Niemi kävi hotsihankinnoilla Katuman grillillä, Aikapojassa Hätilässä ja Marin grillillä keskustassa.

Katuman hotsissa Niemi moittii paksua rasvataikinakuorta sitkeänpuoleiseksi ja makkaraa jauhomaisen löllöksi.

Aikapojassa nämä molemmat olivat kiinteämpiä ja enemmän Niemen mieleen, mutta moitteita mies antaa turhan säästeliäästi annostelluista mausteista.

Marin Grillin versiota Niemi pitää hillittömän suurena, eikä makkaran koostumuskaan vakuuta maistelijaa. Kokonaisuutta hän pitää silti kolmikon parhaana.

– Nää on kyllä melko tuhteja paketteja, etten sanoisi, Niemi toteaa.

Kärttyisä kokki -videoilla Jukka Niemi on arvioinut aiemmin muun muassa eri maitojuomia, tuorepastoja ja maksalaatikkoa.

Hämeenlinnassa Niemi tunnetaan kenties kuitenkin blogiaan paremmin sähkömopolla kulkevana roskienkerääjänä, sometsemppaajana ja Teppo-villakoiran isäntänä.