Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnalainen huippukokki Miika Keskitalo palasi heti Vuoden kokki -kisojen jälkeen Pariisiin – Kipinä kisoihin jäi kytemään

Himoittu Vuoden kokki -titteli jäi tällä kertaa haaveeksi.

Hämeenlinnalainen Miika Keskitalo sijoittui seitsemänneksi Vuoden kokki -kilpailun finaalissa viime viikonloppuna.

Keskitalo sai kaksipäiväisessä kilpailussa 1072 pistettä, kun kilpailun voittaja, kahdella Michelin-tähdellä palkitun ravintola Palacen kokki Jonathan Slotte kipusi peräti 1596 pisteeseen.

Kovatasoisessa finaalissa toiseksi sijoittui Michelin-ravintola Grönin Janne Keskevaari ja kolmanneksi vaasalaisten Hejmin ja Fröjn Simon Selin.

Keskitalon kilpailusta ei puuttunut dramatiikkaa.

Ensimmäisenä päivänä hän kokkasi kaksi etukäteen suunnittelemaansa ruokaa: siitakesienillä täytetyn jättiraviolin sekä heinillä savustettua sorsanrintaa ja täytettyä sorsankoipea.

Tuomarit kehuivat hienostuneiden annosten makumaailmaa, mutta Keskitalo itse ei ollut täysin tyytyväinen. Hänen sorsa-annoksensa valmistui kolme minuuttia yliajalla, mikä kostautui miinuspisteinä.

– Moni asia meni toisin kuin olin suunnitellut. Leikkasin esimerkiksi vahingossa sormeeni, ja menetin siinä paljon aikaa.

Lauantaina oli vuorossa neljä yllätystehtävää. Kilpailijoiden tuli valmistaa kuusi pientä annosta naudan sisäfileestä ja sipulista, toiset kuusi pikkuannosta broilerinmaksasta ja omenasta, sitten hummeria ja lopuksi vielä turskaa kymmenelle hengelle.

Keskitalolle toinen päivä oli ensimmäistä helpompi.

– Tuntui, että kokkasin vapautuneemmin, kun ei ollut enää menestymispaineita. Keskityin tekemään hyvää ruokaa ja uskalsin ottaa jopa riskejä, hän sanoo.

Vaikka Keskitalo oli lähtenyt Vuoden kokki -kilpailuun tositarkoituksella, tulosten selvittyä hän ei ollut harmissaan.

– Kannatti ehdottomasti käydä kokeilemassa! Luulen, että tästä jäi kipinä kisaamiseen toistekin, mutta ei ehkä vielä ensi vuonna. Täytyy tehdä sitä ennen vielä paljon lisää kellotreenejä ja opetella uusia juttuja.

Hän palasi heti sunnuntaina takaisin Pariisiin, jossa hän on toiminut tämän syksyn ajan L’Adresse-ravintolan keittiöpäällikkönä. Sitä ennen Keskitalo toimi Ravinteli Vintin keittiömestarina.