Hämeenlinnalainen huippukokki Miika Keskitalo palasi heti Vuoden kokki -kisojen jälkeen Pariisiin – Kipinä kisoihin jäi kytemään
2
Vuoden kokki 2019 Mikko Kaukonen tsemppasi Miika Keskitaloa kesken koitoksen. Tämän vuoden kilpailussa Kaukonen toimi kilpailun tuomaristossa. Santeri Stenvall
Katso isompi kuvaMiika Keskitalo työstää toisen kilpailupäivän alkuruokaa hummerista. Santeri Stenvall
Himoittu Vuoden kokki -titteli jäi tällä kertaa haaveeksi.
Keskitalo sai kaksipäiväisessä kilpailussa 1072 pistettä, kun kilpailun voittaja, kahdella Michelin-tähdellä palkitun ravintola Palacen kokki Jonathan Slotte kipusi peräti 1596 pisteeseen.
Kovatasoisessa finaalissa toiseksi sijoittui Michelin-ravintola Grönin Janne Keskevaari ja kolmanneksi vaasalaisten Hejmin ja Fröjn Simon Selin.
Toisena kilpailupäivänä Miika Keskitalon tuli valmistaa muun muassa kuusi pientä annosta naudan sisäfileestä ja kotimaisesta sipulista. Santeri Stenvall
Tuomarit kehuivat hienostuneiden annosten makumaailmaa, mutta Keskitalo itse ei ollut täysin tyytyväinen. Hänen sorsa-annoksensa valmistui kolme minuuttia yliajalla, mikä kostautui miinuspisteinä.
– Moni asia meni toisin kuin olin suunnitellut. Leikkasin esimerkiksi vahingossa sormeeni, ja menetin siinä paljon aikaa.
Miika Keskitalo työskenteli finaalissa assistenttinsa, kokkiopiskelija Olli Koivusen kanssa. Santeri Stenvall
Lauantaina oli vuorossa neljä yllätystehtävää. Kilpailijoiden tuli valmistaa kuusi pientä annosta naudan sisäfileestä ja sipulista, toiset kuusi pikkuannosta broilerinmaksasta ja omenasta, sitten hummeria ja lopuksi vielä turskaa kymmenelle hengelle.
Keskitalolle toinen päivä oli ensimmäistä helpompi.
– Tuntui, että kokkasin vapautuneemmin, kun ei ollut enää menestymispaineita. Keskityin tekemään hyvää ruokaa ja uskalsin ottaa jopa riskejä, hän sanoo.
Toisen kilpailupäivän alkaessa Miika Keskitalo näytti päättäväiseltä. Santeri Stenvall
Vaikka Keskitalo oli lähtenyt Vuoden kokki -kilpailuun tositarkoituksella, tulosten selvittyä hän ei ollut harmissaan.
– Kannatti ehdottomasti käydä kokeilemassa! Luulen, että tästä jäi kipinä kisaamiseen toistekin, mutta ei ehkä vielä ensi vuonna. Täytyy tehdä sitä ennen vielä paljon lisää kellotreenejä ja opetella uusia juttuja.