Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aiheuttaako murrosikäinen huolia? Onneksi et ole yksin - Kamalat äidit aloittaa Janakkalassa

Kamalat äidit -vertaisryhmä alkaa Janakkalassa 3. marraskuuta.

Nuorten elämässä kuohuu, ja vanhemmuus on silloin koetuksella. Jos nuorella on vaikeaa, niin on vanhemmillakin – ja usein myös päinvastoin.

– Vaikka vaikeuksia ei olisikaan, niin nuorten maailman ja ilmiöiden tunteminen on arvokasta, koska sen avulla vaikeuksia voi torjua ennakolta. Tässä asiassa tieto ei lisää tuskaa, vaan vähentää murehtimista ja omaa ylireagointia sekä mahdollistaa sen, että nuoren tunteet pysyvät pääosassa, toteaa Janakkalan perhekeskuksen toiminnanjohtaja Jaana Hymmi.

Perhekeskus kutsuukin nyt murrosikäisten vanhempia vertaisryhmään ja keskustelemaan chatissa nuorten elämästä

Kamalat äidit –vertaisryhmä on tarkoitettu janakkalalaisille murrosikäisten äideille. Se alkaa infotilaisuudella 3. marraskuuta kello 17–18 Janakkalan perhekeskuksen tilassa, mikä löytyy Turengin terveysaseman pääaulasta.

Jatkossa kokoontumisia on aina joka toinen maanantai 14. marraskuuta alkaen aina huhtikuulle 2023 asti.

Kamalat äidit on valtakunnallinen toimintamalli. Ryhmässä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja sekä jaetaan murrosikään ja murrosikäisten elämään liittyvää tietoa ja keskustellaan osallistujien toivomista aiheista.

Janakkalan ryhmää ohjaavat psykologi Outi Elovaara ja erityisnuorisonohjaaja Satu Punkari.

Keskusteluapua vanhemmille on tarjolla myös chatissa.

Erityisnuorisonohjaaja Satu Punkari on tavattavissa chatissa maanantaisin klo 15–16. Häneltä voi kysyä paikallisesta nuorisoelämästä ja ilmiöistä sekä keskustella vaikka nimettömänä omista nuorista. Keksustelun aiheina voivat olla esimerkiksi kiusaaminen, päihteet, seksuaalisuus, kiusaaminen, kaverisuhteet ja nuorisoilmiöt.

Nuorten psykologi Pia Riikonen on tavattavissa chatissa puolestaan keskiviikkoisin kello 12.30–13.30. Häneltä voi kysellä psykologipalvelujen sisällöistä ja nuoren elämänvaiheeseen ja mielen hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Linkit chatteihin löytyvät Janakkalan perhekeskuksen nettisivujen oikeasta alalaidasta https://www.janakkala.fi/palvelut/perhekeskus/.