Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisvaltuutetut lupautuivat malleiksi Turengissa hyvän asian puolesta

Hyväntekeväisyystempaus on Aila Mahrbergille jo 110:s.

Aila Mahrberg tunnetaan Janakkalassa pitkäaikaisena yrittäjänä ja Lions Club-toimijana. Butik Ai-Lan omistaja järjestää tulevana sunnuntaina jo 110. hyväntekeväisyystempauksensa.

Miten ihmeessä niitä on takana jo näin monta?

– Olen toiminut 45 vuotta yrittäjänä ja ollut yhtä pitkään Leijona-työssä mukana. Tänä aikana olen järjestänyt näitä hyväntekeväisyysmuotinäytöksiä yleensä noin kaksi kertaa vuodessa, joten onhan niitä ehtinyt kertyä, Mahrberg vastaa.

Hänen yrittäjyytensä alkoi alun perin Tampereen seudulla, mutta uraa Turengissakin on takana jo kunnioitettavat 28 vuotta.

Mahrberg kertoo, että 8–10 mallin muotinäytöksen järjestelyt vaativat helposti noin kuukauden valmistelun.

– Tällä kertaa sain ihan uuden idean ja haastoin kunnanvaltuuston naiset malleiksi, kun heitä ei ole näissä tilaisuuksissa kovin paljon näkynyt. Se onnistui erittäin hyvin.

Janakkalan kirjastolla 30. lokakuuuta vaatteita esittelee kahdeksan paikallista naiskunnanvaltuutettua. Kaikkiaan Janakkalan valtuustossa naisia on 13.

Mukana malleina on monia pitkänkin uran paikallispolitiikassa tehneitä naisia, mutta Mahrberg ei paljasta heidän nimiään etukäteen.

Tavallisesti hän kokoaa malliryhmänsä siten, että siellä on edustettuina monta erilaista vartalotyyppiä ja kaikkia neljää värianalyysin vuodenaikaa.

– Jokaikinen vartalo on kaunis, kun sen oikein pukee. Olen suorittanut pukeutumisneuvojan tutkinnon sitä varten, että löydän jokaiselle sopivan vaatteen, Mahrberg muistuttaa.

Jokaikinen vartalo on kaunis, kun sen oikein pukee.

Aila Mahrberg

Muotinäytöksen lisäksi tarjolla on musiikkia. Seija Koivula laulaa Anu Juuren säestyksellä.

Tapahtuman koko tuotto käytetään lyhentämättömänä Janakkalassa lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi.

Lions Club Janakkalan Idojen ja Butik Ai-Lan hyväntekeväisyysmuotinäytös su 30.10. klo 14 Janakkalan pääkirjaston aulassa. Kahvio avautuu klo 13.30. Liput 8 euroa. Arpajaispalkintoja.