Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liisa Kuivalahdelle musiikki on ollut osa elämää pienestä pitäen – "On itsellenikin uutta, miten omat biisit heräävät henkiin bändin kanssa"

Hämeenlinnalaislähtöinen Kuivalahti esiintyy pääkirjaston Avolava-klubilla ensi keskiviikkona taiteilijanimellä drybay.

Ensi keskiviikkona Hämeenlinnan pääkirjaston Avolavalla kuullaan hämeenlinnalaislähtöisen Liisa Kuivalahden musiikkia.

Kuivalahti, taiteilijanimeltään drybay, on 21-vuotias helsinkiläistynyt humanistiopiskelija.

– Taiteilijanimi drybay on suora käännös sukunimestäni, joka ei mielestäni sovi taiteilijanimeksi. Meillä on pieni suku, ja kannan ylpeydellä viittausta siihen.

Sibelius-opiston kasvatti kertoo puuhastelleensa musiikin parissa pienestä pitäen niin viulunsoiton, kuorolaulun, musiikin teorian kuin pop–jazz-lauluopintojen parissa.

– Olen lapsesta asti kirjoittanut kaikenlaista, musiikkiakin. Isommin musiikinteko lähti liikkeelle vuonna 2019, mutta ensimmäistä kertaa olen julkisesti esittänyt omia kappaleitani vasta tänä vuonna Taidekasarmin Rauhaa-hyväntekeväisyystapahtumassa, jossa esiinnyin yhdessä Aku Keinosen kanssa.

Pääkirjaston Avolava-klubin esiintyminen on drybayn ensimmäinen oma keikka.

Isommin musiikinteko lähti liikkeelle vuonna 2019.

drybay

Noin tunnin mittaisessa setissä kuullaan kymmenen biisiä talon house bandin säestyksellä. Lisäksi lavalla on mukana myös artistin uskollinen sävellyskumppani, baritoniukulele Bertil.

– Neljä kappaleista on sovitettu duolle ja kaikki muut ovat olleet pöytälaatikossa, joten se on itsellenikin uutta ja mielenkiintoista, miten biisit heräävät henkiin bändin kanssa.

Tyylilajiltaan drybayn musiikki liikkuu folkin ja indiemusiikin tienoilla. Yksi hänen esikuvistaan on tänä vuonna debyyttialbuminsa julkaissut Saarisalo.

– Saarisalon lyriikat ovat oivaltavia ja musiikki sisältää jazz-elementtejä sekä kiinnostavia sovituksia. Jotain vastaavaa haluan myös omalta musiikiltani – musiikillista oivallusta sekä kiinnostavia melodia- ja sointukulkuja.

Kappaleet ovat englanninkielisiä, ja ne käsittelevät ihmiselämän tunnekirjoa koko sen loistossa.

– Lähdin kirjoittamaan englanniksi, sillä se on minulle helppo, tuttu kieli. Tuntuu, että suomeksi kirjoittaessa standardit ovat korkeammat ja tekstin pitäisi olla hiotumpaa. En ole kuitenkaan ajatellut sitoa itseäni sen suhteen vaan saatan tulevaisuudessa kirjoittaa musiikkia suomeksikin.

Kuivalahti aloitti vuosi sitten suomen kielen opinnot Helsingin yliopistossa. Tällä hetkellä käynnissä ovat myös musiikkiteatteriopinnot musiikkiopisto Juvenaliassa, Espoossa.

– Musiikkiteatterin taiteen perusopinnot sisältävät lauluopintoja, ensemble-tunteja ja sekä tanssia, näyttelijätyötä ja ensemble-laulua.

Tulevaisuudessa drybayta kiinnostaa työ esittävän taiteen parissa.

– Vaikka olen ujo, minulla on pienestä asti ollut lavalla aina turvallinen olo.

Hämeenlinnan pääkirjaston (Lukiokatu 2) Avolava-klubilla drybay & house band keskiviikkona 2. marraskuuta kello 18 alkaen.