Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Hämptonissa puhutaan | Mikko "Tökä" Töyssy pääsi poikabändiin ja sai yllättävän puhelun idoliltaan

Spede-elokuvaan kiinnitetty Mikko Töyssy on nyt monessakin mielessä kuuma nimi.

Il Divo kohtaa Backstreet Boysin. Näillä sanoilla julkistettiin perjantaina uusi poikabändi, jossa on mukana myös hämeenlinnalaisten rakastama Mikko ”Tökä” Töyssy.

El Quattro -yhtyeen muut jäsenet ovat koomikko Sami Hed­berg sekä laulajat Mikael Konttinen, Teemu Roivainen ja Lauri Mikkola.

Idean isäksi tunnustautui Hedberg, joka paljasti etsineensä koomista mutta tyylikästä musiikkia esittävää poikaryhmää jo pitkään. Konsepti kirkastui koronan aikana.

– Jos me oltaisiin vaan ehditty perustaa tämä aiemmin, Boyzone, Take That ja muut olisivat voineet sitten ottaa meiltä vaikutteita, Konttinen kommentoi julkistustilaisuudessa.

– Tämä bändi on ihmisille, jotka haluavat tulla viihtymään ja nauramaan, Töyssy varmisteli viestin perillemenoa.

Töyssy on viihteen monitoimimies, joka on Hämeenlinnan teatterista lähtönsä jälkeen vilahdellut taajaan eri tv-ohjelmissa.

Viimeksi hänet nähtiin Elämäni biisi -ohjelmassa, jossa hän oli valinnut omaksi kappaleekseen Junnu Vainion valssiklassikon Vanhoja poikia viiksekkäitä. Töyssy selitti juontaja Katja Ståhlille tykästyneensä aikoinaan erityisesti Vesa-Matti Loirin levyttämään versioon.

Muutama vuosi sitten Töyssy oli kertonut Puoli seitsemän -ohjelmassa haaveilevansa Loirin tapaamisesta. Heti tv-lähetystä seuraavana päivänä Tökän puhelin oli soinut, ja luurin päässä oli ollut viihdetaiteilija itse. Kaksikko oli sopinut tapaavansa, kunhan koronapandemia on ensin Loirin sanoin ”tappanut muutaman mulkun tästä maailmasta”.

Tämän vuoden heinäkuussa Töyssy rohkaistui soittamaan Loirille, mutta siinä vaiheessa oli jo myöhäistä. Loiri menehtyi syöpään 10. elokuuta.

Töyssyn on nyt tyydyttävä kollega Aku Sipolaan, joka näyttelee Loiria tulevassa Spede-elokuvassa. Töyssyllä itsellään on työn alla Simo Salmisen rooli.