Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikuntahalleilla käynnistyi energiansäästökampanja – Jalkapallotekonurmen lämmitys keskeytyy sydäntalveksi

Hämeenlinnan Liikuntahallit on mukana valtionhallinnon yhteisessä Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa, joka käynnistyi maanantaina 10. lokakuuta.

– Liikuntalaitokset ovat todellisia energiasyöppöjä ja ilman muuta meidän tulee osaltamme olla mukana turvaamassa energian riittävyyttä, Liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Järvinen kertoo tiedotteessa.

Hämeenlinnan Liikuntahallien operoimilla liikuntapaikoilla kuluu vuosittain sähkö- ja lämmitysenergiaa keskimäärin noin 14 700 MWh. Tästä noin 75 prosenttia kuluu jäähallien ja uimahallien ylläpitoon ja käyttöön.

Säästötoimenpiteistä valtaosa ei suoraan näy käyttäjille vaan tapahtuu taloteknisiä järjestelmiä säätäen.

Sisäliikuntatilojen lämpötiloja pyritään laskemaan asteesta kahteen, valaistuksen ja infonäyttöjen ajastuksia tarkennetaan vastaamaan käyttöaikoja, ilmanvaihdon käyntiaikoja sekä kylmäkoneiden kompressoreiden ohjausta tarkennetaan, lämpimän käyttöveden raja-arvot tarkastetaan.

Osa toimenpiteistä vaikuttaa kuitenkin myös tilojen käyttöön.

Jalkapallon ulkotekonurmen lämmitys keskeytetään 12.12.–12.3. väliseksi ajaksi.

Hämeenlinnan uimahallin höyry- ja infrapunasaunat ovat käytettävissä vain viikonloppuisin ja tavallisten saunojen käyttöaikoja saatetaan porrastaa kävijämäärien mukaan.

Uimahallin parkkipaikan maksuton sähköautojen latausmahdollisuus poistuu.

Odotettavissa on myös korotuksia käyttömaksuihin. Ensi vuoden talousarvion laadinta on parhaillaan käynnissä. Yleinen kustannusten nousu vaikuttaa voimakkaasti liikuntalaitosten ylläpidon kuluihin.

– Palveluiden ja tarvikkeiden hinnat nousevat lähes poikkeuksetta 4–6 prosenttia. Kaukolämmön hinta nousee marraskuun alussa 18 prosenttia. Kustannustason nousu vaikuttaa väistämättä myös tilojen käyttömaksuihin, Järvinen muistuttaa.