Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuntematon potilas saa kyytiä menestysfarssissa Leppäkosken Voiman näyttämöllä

Uuden sairaalan rakentaminen, vai lattiavahan käyttötutkimus vanhaan sairaalaan? Kumpi kiinnostaa sotelautakuntaa enemmän, se selviää Leppäkosken Voiman näyttämön farssikomediassa Tuntematon potilas.

Inkeri Kilpisen vuonna 1964 kirjoittama näytelmä on kotimaisen teatterihistorian suurimpia menestyksiä ja sitä on esitetty lukemattomilla näuttämöillä Suomessa, mutta myös ulkomailla aina Bangkokissa saakka.

Kilpisen teksti osuu hyvin aikaan, sillä sairaaloiden rakentamista näkyy siellä ja täällä, leppäkoskelaiset kertovat tiedotteessaan. Tällä kertaa on kyse mielenterveyspotilaiden hoidosta.

Sotelautakunnan puheenjohtaja pääsee pienen kommelluksen jälkeen itse näkemään, millainen on potilaan näkökulma ja tuntemaan luissaan ajamansa päätökset. Siinä sivussa paljastuu myös ystävien suhtautuminen uuteen tilanteeseen.

Kirjailija tunsi erinomaisen hyvin maailman, josta kirjoitti, sillä hän palveli sotasairaalassa apusisarena, valmistui sodan jälkeen terveydenhoitajaksi ja työskenteli myöhemmin tutkijana Helsingin kaupungin terveydenhuollossa.

Näytelmän on ohjannut Oili Ruukki. Oman säväyksensä esitykseen antaa elävä musiikki, jota esittää tähän näytelmään varta vasten koottu pelimanniryhmä Laitoshuoltajat.

Leppäkosken Voiman näyttämö tuo Tuntemattoman potilaan ensi-iltaan tulevana perjantaina Voiman talolla Janakkalassa.

Seuraavan kuukauden sisällä näytelmää esitetään kymmenen kertaa.

Tuntematon potilas, ensi-ilta pe 21.10. kello 19 Voiman talossa (Leppäkoskentie 368, Janakkala).