Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokenut grilliyrittäjä tarttui tilaisuuteen Pullerilla – Elvis Burgerin Bekim Raci on opetellut tekemään myös hotseja

Moni muistaa Ravari Grillin Pullerin pallokentän vieressä Meijerikadulla. Grilli vaihtoi syyskuun alkupuolella omistajaa. Nyt nimi on Elvis Burger ja grilliä pyörittää vantaalainen Bekim Raci.

Mikä sai vantaalaisen lähtemään grilliyrittäjäksi Hämeenlinnaan?

– Seurasin netti-ilmoituksia, sillä olin etsinyt sopivaa grilliyritystä, ja huomasin, että täällä oli grilli myytävänä, Raci kertoo.

Hän kävi Hämeenlinnassa useamman kerran tutustumassa paikkaan ja lopulta kaupat Ravari Grillin omistajan Tarja Järvisen kanssa syntyivät.

– Sain Tarjalta vinkkiä, mitä ihmiset täällä syövät ja hän lupasi opettaa minulle myös hotsin tekemisen, mutta se vähän viivästyi.

Raci on kotoisin Kosovosta, entisestä Jugoslaviasta. Hän on asunut Suomessa 30 vuotta.

Ennen Hämeenlinnaa hän on ehtinyt pitää grilliravintolaa Vantaan Tikkurilassa, Helsingin Kampissa sekä Hangossa ja Mäntsälässä.

– Olen tehnyt tätä työtä 25 vuotta, josta 20 vuotta yrittäjänä.

Racin grillikioskista löytyvät kaikki perinteiset grilliherkut ja nyt tarjolla on siis myös paikallisia hotseja niin yhdellä, kahdella kuin kolmellakin makkaralla.

Yllättäen listalta löytyvät myös lappeenrantalaiset perinneherkut vety ja atomi.

– Ensimmäiset viisi vuotta työskentelin Lappeenrannassa Drive In Elvis -grillissä, ja sieltä sain oppini alalle, mies kertoo.

Grillikioskin listalta löytyy niin hampurilaisia, makkaraa, lihapiirakkaa, kebabia kuin lounassalaattiakin.

– Meillä on tuorekebab, jossa on hyvää suomalaista lihaa.

Racin mukaan ylipäänsä kaikki perinteinen suomalainen grilliruoka lisukkeineen tekee kauppansa.

– Iso, makkaranpaloja, ranskalaisia ja lihapullia sisältävä V8-annos on ehkä kaikkein suosituin, ja toisena tulee iso super elvis burger -hampurilainen.

Suurin osa kävijöistä on grillin aikaisempia asiakkaita, mutta uusiakin on tullut.

– Asiakkailta saatu palaute on ollut pelkästään positiivista, yrittäjä kiittelee.

Pullerin kenttä oli Racille entuudestaan tuttu paikka.

– Minulla on kolme poikaa, jotka harrastavat jalkapalloa, ja olen kuljettanut heitä turnauksissa.

Hän kertoo kiinnittäneensä huomiota, että täällä grilli oli usein kiinni, vaikka kenttä oli täynnä väkeä.

– Itse pyrin pitämään tämän auki mahdollisuuksien mukaan aina kun kentällä tapahtuu, sekä esimerkiksi HPK:n kotipelipäivinä.

Pientä huolta grilliyrittäjälle tuo kustannusten jatkuva nousu.

– Nyt on vähän kriisiä joka puolella, kun sähkön hinta ja tukkuhinnat nousevat. Esimerkiksi edellisviikolla 10 litraa ruokaöljyä maksoi 32 euroa, niin viikon sisällä hinta oli noussut 39 euroon, hän päivittelee.

Grillikioski on avoinna talvikaudella viikon jokaisena päivänä arkisin maanantaista perjantaihin kello 10.30–19 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin kello 12–20.

– Olen täällä itse joka päivä. Vanhin poikani auttaa viikonloppuisin aina kun ehtii.

Toistaiseksi yrittäjä ajaa töihin Vantaalta asti.

– Ehkä kesällä, jos pidän tätä pidempään auki, muutan tänne Hämeenlinnaan asumaan.

Suunnitelmissa on kehittää paikkaa jatkossakin.

– Aion pitää enemmän auki ja tuoda listalle aina myös jotain uutta.