Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Renkolainen Tara Rantanen loihti vanhoista ikkunoista hehkuvan joulumaailman

Miniatyyrijouluvitriiniä pääsee ihastelemaan ainakin Wisahovin joulumarkkinoilla 27. marraskuuta.

Renkolainen Tara Rantanen on rakentanut näyttävän miniatyyrijouluvitriinin, josta hän toivoo olevan iloa muillekin.

Hän aikoo tuoda vitriininsä ihasteltavaksi ainakin Wisahovin joulumarkkinoille 27. marraskuuta.

Rantanen on erikoistunut vanhojen materiaalien uudelleenkierrätykseen.

Hän on muun muassa hyödyntänyt kierrätysmateriaalia puutarhassaan.

– Idea joulumaahan syntyi vahingossa. Sain vanhempieni ikkunaremontin yhteydessä vanhoja ikkunoita, jotka olivat menossa kaatopaikalle. Niistä piti ensin tulla lyhtyjä pihalle, sitten vitriini vanhoille esineille, mutta homma karkasi käsistä, kuten aina, Rantanen kertoo.

Hän oli edellisvuonna rakentanut styroksista jouluisen minimaiseman, joka oli herättänyt ihastusta Rengossa Raparperin joulumarkkinoilla. Nyt Rantanen päätti tuunata vitriinistä jotain samantyyppistä.

En ole laskenut tähän käyttämiäni työtunteja.

– Olen jouluihminen, joten luonnollisesti rekvisiittaa on kertynyt vuosien saatossa paljon.

Nykyinen joulukylä on rakennettu "kaikenlaisista nurkista löytyneistä tarvikkeista".

– Minulla on järjetön määrä pikkuhiluja, mutta tykkään, että kaikella on oma paikkansa ja halusin saada jouluiset esineet samaan paikkaan.

Koska tavaraa oli paljon, vitriinissä on alimman tason lisäksi kolme hyllyä. Pohjan ja hyllyt Rantanen muotoili stryroksista.

Vitriinissä on parikymmentä pientä taloa, joiden sisälle on aseteltu patterikäyttöisiä ledituikkuja tunnelmaa luomaan.

– Pikkutalot olen tehnyt itse pahvista. Yhteensä olen tehnyt niitä noin 250, ja ne kaikki ovat erilaisia.

Rantanen on työskennellyt aiemmin parikymmentä vuotta autoteknikkona, mutta taidepuoli ollut koko ajan vahvasti mukana. Kaikenlainen käsillä tekeminen on hänelle tuttua.

Tällä hetkellä pihapiiriin on valmistumassa oma työtila Taralandia, joka antaa paremmat mahdollisuudet taiteen tekemiseen, tuunailuun sekä esimerkiksi askartelukurssien järjestämiseen.

– En ole laskenut tähän käyttämiäni työtunteja. Osa tavarasta on uutta, kun kaikkea ei pysty itse tekemään, mutta niitäkin olen muokannut omannäköisekseni. Tarkoituksenani on kuitenkin kehitellä metodeja, jotta pystyn toteuttamaan itse erikoisemmatkin työt.

Rakennelma on yli kaksi metriä korkea, reilun metrin levyinen ja syvyyttä siinä on puoli metriä. Vitriinin alla on pyörät, katto on irrotettavissa ja kaikki figuurit alustaansa kiinnitettyjä, joten joulumaa on helposti liikuteltavissa.

Rantanen vie vitriininsä nähtäväksi Wisahovin joulumarkkinoille 27. marraskuuta, mutta rakennelma on mahdollista vuokrata joulun alla vaikka liiketilan ikkunaan vetonaulaksi.

– Joulumarkkinoille on muidenkin mahdollista tulla myymään käsitöitä, hän vinkkaa.

Kolmen kerroksen joulumyyjäiset Wisahovissa (Kanakouluntie 5, Hämeenlinna) 27.11. Myyntipaikan hintaan kuuluu myyntipöytä sekä ruoka. Lisätietoa ja ilmoittautumiset: taradesing@gmail.com.