Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rengossa tarvittaisiin lisää väkeä lasten ja lapsiperheiden asialle – Perinteikäs paikallisyhdistys on lopetusuhan alla, jos sen hallitukseen ei saada uusia jäseniä

MLL:n Rengon yhdistys luopuu toimitilastaan mutta toiminnan toivotaan jatkuvan.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Rengon yhdistys kaipaa kipeästi uusia jäseniä hallitukseensa. Nykyinen hallitus ei jatka samalla kokoonpanolla enää ensi vuonna.

Lisäksi omasta toimitilasta on päätetty luopua.

– Mikäli emme saa hallitukseen tarpeeksi jäseniä , joudumme valitettavasti lopettamaan tai nukuttamaan MLL:n Rengon yhdistyksen toiminnan, puheenjohtaja Heidi Eronen sanoo.

Toimitila ollut taloudellinen taakka

Yhdistys luopuu toimitilastaan Savannista tämän vuoden loppuun mennessä.

Rengonraitti 18:sta sijaitsevassa tilassa on pidetty torstaisin perhekahvilaa, mutta kävijöitä on ollut niukasti.

– Oma toimitila on ollut taloudellinen taakka. Meillä on ollut sille hyvin vähän käyttöä, etenkin koronavuosina. Säästämme yhdistyksen voimavaroja, kun emme tarvitse rahaa vuokraan vaan voimme suunnata varat toimintaan muulla tavalla, Eronen perustelee.

Korona-aika toi toimintaan omat haasteensa. Savanni on pieni tila, joten perhekahvilat muunnettiin avoimiksi puistotreffeiksi.

– Sehän on perhekahvilassa ideana, että lapset ja vanhemmat voivat kokoontua yhdessä. Edellisvuonna puistotreffeissä kävi väkeä, mutta tänä kesänä kävijämäärä jostain syystä hiipui, yhdistyksen sihteeri Hannakaisa Temonen pohtii.

Vaikka nykyisestä tilasta luovutaan, on uusia suunnitelmia tilojen ja toiminnan osalta jo tehty.

– Yhteistyötä tilojen suhteen on viritetty muun muassa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanssa, Eronen kertoo.

Savannissa olevat tavarat lahjoitetaan renkolaisten lapsiperheiden hyväksi , ellei niille löydy tarvetta yhdistyksen muussa toiminnassa.

Yhdistyksen hallitus kaipaa uutta väkeä

MLL Rengon nykyisestä hallituksesta osa jää pois ja osa haluaisi jatkaa toiminnassa mukana.

Yhdistyksen hallitukseen tarvittaisiin kuitenkin ensi vuodeksi puheenjohtaja ja uusia jäseniä, jotta yhdistys voi jatkaa.

Jos jatkajia ei löydy, yhdistys joko nukutetaan tai joudutaan purkamaan.

– Yhdistyksen juuret ulottuvat melkein sadan vuoden taakse, joten olisi surullista jos sen toiminta loppuisi. Nukkuva yhdistys on uuden puheenjohtajan ja hallituksen helpompi herättää uudelleen, kolme vuotta puheenjohtajana ollut Eronen pohtii.

Hän aikoo itse luopua tehtävästään tämän vuoden lopulla.

– Kun aloitin, minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta yhdistystoiminnasta, mutta ei se niin vaikeaa ole: MLL:n piiri järjestää koulutuksia, ja päätöksethän tehdään yhdessä hallituksen kanssa. Sitoutumista tämä kuitenkin vaatii, Eronen sanoo.

Uuden hallituksen ei myöskään tarvitse ponnistaa tyhjästä .

– Yhdistyksellä on taloudellista pelivaraa ja vanhan yhdistyksen tieto-taitoa, jota voi hyödyntää myös tulevaisuudessa.

Toiminnan sisältö voidaan itse määritellä

MLL Rengon perimmäinen tarkoitus on tukea lapsiperheitä, mutta yhdistys voi itse määritellä toimintansa sisällön.

Ajatuksena on järjestää toimintaa, joka palvelee alueen lapsia ja perheitä.

– Yhdistys järjestää toiminnan, mutta sen toteuttamiseen tarvitaan kuitenkin vapaaehtoisia tekijöitä, Temonen sanoo.

Yhdistyksen isommat lastentapahtumat ovat koronavuosinakin vetäneet väkeä ja lapsiperheet ovat löytäneet hienosti myös muun muassa Liikuntapeuhulaan.

– Yhdistyksen pyörittäminen on vapaaehtoista, eikä siitä makseta, mutta toiminnasta saatu hyvä mieli palkitsee sitäkin enemmän, Eronen sanoo.

Jos kiinnostuit, kysy lisätietoa: mllrengonyhdistys(at)gmail.com. Tervetuloa seuraavaan kokoukseen, jossa käsitellään yhdistyksen jatkamista, nukuttamista tai lopettamista, Rengonraitti 18, Renko, torstaina 13.10. kello 17.