Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei ehkä paras, mutta komein – Vanajan mieskuoro esiintyy juhlakonsertissa Verkatehtaalla

Vanajan mieskuoro juhlii tulevan lauantain konsertissaan Verkatehtaalla viidettä toimintavuottaan, mutta sen kultakurkkujen yhteiset juuret ovat paljon syvemmällä. Suurin osa heistä on laulanut yhdessä yli 15 vuotta, jotkut jopa kauemminkin.

Kuoro syntyi paljolti Ismo Savimäen johtaman, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nuorten aikuisten kuoron Vox Vanajaen pohjalta.

– Olimme vuonna 2016 jonkun konsertin jälkeen saunomassa ja puheeksi tuli Suomen lähestyvä 100-vuotisjuhla. Isänmaallisuus kuulostaa niin paljon mieskuorolta, että päätimme järjestää teemaan sopivan konsertin. Vuonna 2017 saatiinkin sitten Vanaja-salin täyteen, kuoronjohtaja Jaakko Hämäläinen muistelee.

Poppia ja klassikkoja

Komeasti lähteneen debyytin jälkeen vanajalaiset sukelsivat vuonna 2018 rakkauslauluihin, ja seuraavana vuonna kuoro teki esiintymismatkan Krakovaan.

Ennen koronaa valmistui yhteiskonsertti Hämeenlinnan mieskuoron kanssa ja viime vuonna ohjelmistossa oli Jean Sibeliuksen lähes koko mieskuorotuotanto.

5-vuotisjuhlakonsertti Ei ehkä paras, mutta komein tarjoaa hyvän läpileikkauksen kuoron monipuolisesta osaamisesta aina perinteisestä mieskuorolauluista popmusiikin tuoreimpiin helmiin.

– Lähdemme greatest hits -pohjalta ja esitämme biisejä, joista itse tykkäämme eniten. Lisäksi konsertti kuvaa ihmisen koko elämänkaarta, Hämäläinen kertoo.

Verkatehtaalla kuullaan ainakin popkappaleet Ihmisen poika, Läski mulkku ja Älä droppaa mun tunnelmaa sekä Pokémonin tunnuskappale, kun taas klassisempaa puolta edustavat Sibeliuksen Humoreski ja Veljeni vierailla mailla.

Hauskanpitoa yhdessä

Suomen nuorin mieskuoro koostuu noin 30:stä jäsenestä, joista noin puolet on Hämeenlinnan seudulta ja loput Helsinki–Tampere-Lahti -akselilta. Laulajien ikärakenne huitelee 20 ja 40 vuoden välissä.

– Toiminta on välillä haastavaa, kun monet meistä elävät parhaillaan elämän ruuhkavuosia, mutta onneksi meillä on taitavia laulajia ja porukka hitsautunut yhteen, Hämäläinen sanoo.

– Hauskanpito ja yhdessäolo on tärkeä osassa Vanajan mieskuorossa, sillä viihdymme yhdessä muutenkin.

Ei ehkä paras, mutta komein -konsertti la 8.10. kello 17 Vanaja-salissa. Liput Verkatehtaalta tai Ticketmasterista.