Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Hämptonissa puhutaan | Rakastetun rotestilaulajan rooli sopii Tökälle kuin nenä päähän

Mukana Spede-elokuvassa on myös muita Putouksesta tuttuja nimiä.

Spede-elokuvan kuvaukset alkoivat viime viikolla. Kuvauksista kantautuneiden tietojen mukaan elokuvassa nähdään yhdessä keskeisessä roolissa myös Hämeenlinnasta tuttu mies.

Mikko ”Tökä” Töyssy on mukana parhaillaan Suomessa ja Liettuassa järjestettävissä kuvauksissa, sillä hän näyttelee elokuvassa Simo Salmisen roolin.

Salminen oli kansan rakastama koomikko, joten roolin pitäisi istua Tökälle hyvin – valittiinhan hänet Hämeenlinnassa peräti kolmena vuonna peräkkäin Kaupunkiuutisten suosikkinäyttelijäkisan voittoon.

Viime keväänä hän voitti myös suositun viihdeohjelma Putouksen sketsihahmokilpailun Kaisla Sose -hahmollaan. Tämä oli jo toinen kerta, sillä Töyssy vei ohjelmasta voiton kotiin myös vuonna 2020 Urmas Viilunkina.

Simo Salmista ja Mikko Töyssyä yhdistää koomikon uran lisäksi myös musiikki. Seitsemän vuotta sitten menehtyneen Salmisen Rotestilaulu ja Pornolaulu soivat edelleen Spotifyssä ja Keltainen jäänsärkijä menestyi aikanaan Suomessa jopa The Beatlesin alkuperäisversiota paremmin.

Mikko Töyssyn ääniala on tenori ja hän tekee laulukeikkaa muun muassa Töyssy & Tervaniemi -duonsa kanssa.

Suurelle yleisölle tuttuja nimiä

Mikko Töyssyn kanssanäyttelijöinä Spede- elokuvassa on niin ikään suurelle yleisölle tuttuja nimiä.

Pääroolin Spede Pasasena vetää Tökän tavoin Putouksesta tuttu näyttelijä Riku Nieminen.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Nieminen hyppää tunnetun päälakikaljun nahkoihin, sillä hänen roolisuorituksensa valkokankaalla Juicena muistetaan hyvin parin vuoden takaa.

Vesa-Matti Loirina tulevassa elokuvassa paistattelee Uudessa päivässä, Salatuissa elämissä ja Putouksessa näytellyt Aku Sipola. Ere Kokkosena on koomikko Joonas Nordman ja Pirjo Pasasena näyttelijä Minka Kuustonen.

Ennakkotietojen mukaan Spede-elokuva pureutuu Spede Pasa sen lisäksi hänen tuottamiensa elokuviensa ryhmädynamiikkaan.

– Emme säästele huumoria, mutta emme siloittele myöskään ryppyjä. Elokuva on samalla kunnianosoitus kaikkia elokuvassa esiintyviä edesmenneitä viihteen mestareita kohtaan, kommentoi tuottaja Marko Talli tiedotteessa.

Teattereihin leffa tulee syksyllä 2023.