Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Hämptonissa puhutaan | Nouseva poliitikko Janakkalasta esittelee hirsitaloaan Imagessa – ei edes suihkua kotona

Politiikan äidin­maidossa Tarja Helaselta perinyt Kuura Helanen käy pesulla talvisinkin pihan perällä.

Janakkalalainen poliitikko, puuseppä Kuura Helanen esittelee kotinsa uusimmassa Image-lehdessä.

Poliittinen koti -juttusarjassa kurkistetaan eri puolilla Suomea vaikuttavien kaupunginvaltuutettujen koteihin.

Janakkalassa vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajana toimiva Helanen kertoo voivansa elää vanhassa hirsitalossa ”omien arvojensa mukaista elämää”.

Helanen perheineen hankki 1920-luvulla rakennetun hirsitalon vuosi sitten. 85-neliöisessä rakennuksessa ei ole suihkua, joten peseytyminen on pihasaunan ja kantoveden varassa.

Myös pihapiiri on boheemi.

– Parintuhannen neliön tontista iso osa on nyt pölyttäjäystävällistä niittymaata, ja sellaisena aiomme sen myös pitää, Helanen toteaa jutussa.

“Äiti olisi varmasti tykännyt”

Kuura Helanen on toisen polven vihreitä. Hänen äitinsä Tarja Helanen kuului vihreän liikkeen perustajiin ja tunnettiin paikallisestikin aktiivisena vaikuttajana muun muassa maahanmuuttajien kotoutumistyössä.

Tarja Helanen menehtyi vuosi sitten kesällä keuhkosyöpään. Kuura Helanen kertoo Imagessa, ettei hänen äitinsä ehtinyt nähdä poikansa hirsitaloa.

– Hän olisi varmasti tykännyt tästä ja tullut tonkimaan kukkapenkkejä meidän kanssamme. Mutta hän on hengessä mukana, Kuura Helanen toteaa.

Kumu seurasi perässä Turenkiin

Helasen isä Pekka Helanen on hänkin tunnettu tekijä Suomessa ja maailmalla .

Kansainvälisestikin tunnettujen Kumu-rumpujen isä muutti yrityksensä jokunen vuosi sitten Hämeenlinnasta Turenkiin, kun Kuura Helasen puusepänvertaalla oli ylimääräistä tilaa.