Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni: Jostain syystä miehet eivät pysty tekemään juuri mitään ilman suunnittelua ja rekvisiittaa – Mutta yksi asia on, mihin he ryhtyvät mitään miettimättä

Oletteko huomanneet, että varsinkin miehillä monien asioiden tekeminen on jotenkin monimutkaista. Asioita suunnitellaan viikko tai kuukausi ja tekemiseen vaaditaan kovasti erilaista rekvisiittaa. Enkä nyt puhu mistään asennuskaljoista.

Tekeminen vaatii paljon oheistarvikkeita, ainakin hanskoja! Olen joskus nähnyt, kun mieshenkilö vetää ennen autoon istumista ajohanskat käteensä. Ajohanskat! Ja kyseessä ei ollut rallikuski.

Olen myös huvittuneena seurannut, kuinka muuttohommissa huonekaluja kantaessa miehet vetävät käteensä muuttohanskat.

Kun mieshenkilö kantaa saunaan halkoja, ei hän sitä paljain käsin tee. Ja tietysti pitää pukea työhaalari. Sellainen jossa on paljon taskuja ja keltaiset heijastimet. Ja turvakengät.

Naiset kantavat halkoja ison sylillisen käsivarsillaan, pienessä kesämekossa, niin että rintavako on täynnä sahanpuruja. Eikä siihen sen enempää tarvitse valmistautua.

Kun minä lähden kalaan, niin painun sinne niiltä sijoiltani ja juuri siinä vaatetuksessa, missä satun olemaan.

Mieshenkilö pukeutuu kahluuhousuihin, saappaisiin, vettä hylkivään goretex-takkiin ja pakkaa repun, jossa on kaikenlaista turhaa tsälää. Eväitä siellä ei ole. Mikä olisi ainoa syy kantaa reppua.

Miehille siis se valmistautuminen johonkin pieneen tehtävään on se juttu.

Paitsi sitten kun ryhdytään kokoamaan jotain osina ostettua huonekalua! Silloin ei kyllä mietitä yhtään.

Ei vaivauduta lukemaan kokoamisohjeita ja hirveän sadattelun jälkeen huonekalun nököttäessä valmiina, huomataankin, että monia osia ei ole käytetty ollenkaan ja koko kaluste on ihan viturallaan.

Silti nostan hattua miehille, itse kun olen teknisesti täysin vastasyntyneen tasolla. Aivan kädetön.

Mikä tahansa normaali pikkuhomma on minulle ylitsepääsemättömän ihmeellinen ja käsittämätön. Sanotaan nyt vaikka jääkaapin pesu.

Eikä siinä pesussa mitään ja osaan kyllä purkaa ne hyllyt ja pidikkeet sieltä, mutta takaisin laitosta ei tule mitään.

Olen oikeasti yli tunnin koittanut saada maitopurkkeja tukevaa metalliosaa paikoilleen, pyysin jopa Facebookista apua, mutta en tajunnut ohjeita.

Koulusta palannut lapseni käytti osan laittamiseen takaisin ehkä kaksi sekuntia…

Eilen huomasin, että autoni bensamittari oli punaisella ja muistin ruohonleikkurin bensat lasinpesunestekanisterissa. Vaatteeni olivat jo aivan bensassa, kun tajusin, etteivät ne bensat siirry sinne tankkiin siitä vaan kaatamalla koskaan.

Muistin nähneeni virallisen bensakanisterin, jonka kyljessä oli sellainen lisätörttö, mutta eivät ne kanisterin ja tratin kierteet koskaan kohdanneet.

Onnistuin kastelemaan bensalla myös naamani. Onneksi oli silmälasit päässä. Joka puolella paitsi tankissa oli bensaa. Jäi se sienireissu tekemättä.

Kirjoittaja on Rengon maaseudulla asuva iskelmäsanoittaja.