Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reipas kaveriporukka pelasti hukkuvan, ruokalähetti avautui rasismista ja räväkkä valmentaja nosti HPK:n suosta – Katso ja lue, keitä olivat toisen koronavuoden kiinnostavimmat tyypit

Tammikuu

Minna ja Jukka “Frogley” Mänty-Sorvari toteuttivat unelmansa ja muuttivat maalle. Rokkaripariskunnan alppimajatyylinen koti löytyi Lepaalta.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kertoi laittaneensa korkin kiinni, kun Donald Trump voitti USA:n presidentinvaalit.

– Paska jätkä sai paremman elämän, Sihvonen totesi neljä vuotta kestäneestä raittiudestaan.

Näyttelijä Tapio Liinoja oli Virpi-vaimonsa kanssa kuukausikaupalla koronaa karussa kesämökillä Hattulassa. Kummallinen vuosi oli päättynyt surullisesti, kun pariskunnan koirista toinen menehtyi äkillisesti.

Ira Koivu kehitti omien kokemustensa pohjalta verkkovalmennuksen naisille, joille tissuttelu on ongelma.

Helmikuu

Pitkäaikainen kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Kaija-Leena Savijoki hätkäytti päätöksellään jättää kunnallisvaalit väliin.

– Kipinä politiikkaan on hyytynyt. Haluan antaa enemmän aikaa läheisilleni, hän kertoi.

HPK-ikoni Marko Palo näytti esimerkkiä kaikille. Syyskuussa oikean jalkansa työmaaonnettomuudessa menettänyt jääkiekon maailmanmestari teki täyttä häkää jalkakyykkyjä salilla.

Hämeenlinnassa asunut Milla Kotilainen-Dwyer ihastutti esityksillään television Voice Of Finlandissa ja Temptations Islandin Lauri vikitteli naisia Levin yössä.

Markus Rantsi jaksoi huhkia talkootöitä ja ajoi jo viidettä vuotta matkaluistinrataa Poransaareen. Samanlaisia arjen sankareita olivat Hattulan latumiehet Jaakko Suominen ja Anssi Rajatora.

Tutuksi tulivat myös somevaikuttajien koronakuplan eli Pekolan Meemitalon asukkaat. Kovinta ääntä piti Mr. Zeus eli Miikka Launiainen.

Maaliskuu

Satojen roolien mies Miikka J. Anttila oli mukana tuoreessa tv-sarjassa Kullannuput.

K-market Tervapadan kauppias Ville Kestilä nousi valtakunnallisiin uutisiin julistettuaan kauppansa kiusaamisvapaaksi vyöhykkeeksi.

Kanta-Hämeen keskussairaalan gynekologi Outi Airas teki työmatkansa hiihtäen. Matkaa kertyi kahdeksan kilometriä aamuin illoin.

Harri Savolainen pääsi avaamaan baarinsa Fuengirolassa lähes vuoden tauon jälkeen.

Hämeenlinnan vuoden urheilijoiksi valittiin keilaaja Mila Nevalainen ja nyrkkeilijä Santeri Kemppainen.

Emilia Seppänen eteni knock out -vaiheeseen Voice of Finlandissa.

Huhtikuu

Woltin ruokalähetti Emmanuel Osae Asare kertoi kohtaavansa työssään rasismia päivittäin. Insinööriksi opiskellut Osae Asare kertoi tienaavansa lähettinä parhaimmillaan neljä tonnia kuussa.

Tuuli-Elina Ruuskanen kirjoitti kipeästä eroprosessistaan kirjan Sanoinko sen ääneen?.

Aulangon Areenan loistoon nostanut Jani Rantanen sai kenkää kylpylähotellista. Uusi työ löytyi ravintola Skogsterin ohjelmaisäntänä.

Seitsemän lapsen isä Kalle Väänänen kertoi elämäntaparemontistaan, ja neljäsluokkalainen Miika Lindfors innostuksestaan sisustustuotteisiin.

Kaupunkiuutisten lätkäpeukkujen kuninkaaksi kruunattiin HPK:n maalivahti Eetu Laurikainen.

Toukokuu

Markku Veijalainen muisteli edesmenneen Fredin aikaa Hämeenlinnassa.

– Hän oli karismaattinen kokonaisuus, jota me nuoret katsoimme ylöspäin, Veijalainen kertoi.

Korona oli tuonut kotikaupunkiin Jukka Kavénin. Entisen teatterin äänimiehen tie oli kulkenut Juice Leskisen keikkabussista opettajaksi Kaukoitään ja valtamerilaivojen tekniseksi päälliköksi.

Heidi Suomi ja Arto Lahtinen avasivat Mäkelän teollisuusalueelle Hämeenlinnan ensimmäisen padel-hallin.

Hämeenlinna ysäriaarre Sani Aartela taisteli paikastaan Big Brother VIP -ohjelmassa.

Harri Koivunen löysi Ojoisten kartanon pellolta viikinkiaikaisen korun.

Rekkaspottaajat Onni Rekola ja Mikael Alén kertoivat harrastuksestaan.

Leo Remes, Caspian Peltonen, Joel Aikoma ja Oskari Ojanen pelastivat hukkuvan Katumajärvellä. Toimeliaat pojat palkittiin myöhemmin Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton ansiomerkillä.

Hannele Lemmetyinen oli rakentanut romumetallista nukkekodin, joka hurmasi rumuudellaan.

Kesäkuu

Nuorten muusikonalkujen yhtye Downstairs Boys niitti mainetta itäkaupungilla. Bändissä soittivat Joona Turunen, Eelis Överlund, Juho Pulkkinen sekä Olli Toivonen ja managerina oli pitkän linjan musiikkimies Raimo Mattila.

Kunnallisvaalien kuningatar oli perussuomalaisten Lulu Ranne 1837 äänellä. Myös HPK-legenda Mika Lartama samasta puolueesta nousi valtuustoon.

Martti Töttölä hommasi Suomen jalkapallomenestyksen kunniaksi huuhkajatatuoinnin pohkeeseensa.

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri oli joutunut peruuttamaan musiikkikomediansa, mutta Otto Kanerva oli ideoinut tilalle 32 pienempää esitystä. Tulossa oli muun muassa Jari Sillanpään keikka.

Christa Talikka ja Iina Sihvonen perustivat Musiikkiteatteri Spektrin.

Heinäkuu

Tuuloslainen Jari Eerola kelpasi ainoana Suomessa ilmastoystävällisen Koskenkorva-vodkan viljelijäksi.

Hauhon vuoden 2021 Niskavuorineuvokseksi valittiin Anne Syrjä, joka on kirjoittanut kahdeksan Hauholle sijoittuvaa dekkaria kirjailijanimellä Hanne Dahl.

Intendentti Markku Jokisen pitkä taistelu tuulimyllyjä vastaan päättyi, kun Hämeenlinnan kaupunginorkesteri lopetti toimintansa.

Hämeenlinnalainen Lasse Hämäläinen oli päätynyt lennonjohtajaksi Euroopan reunalle Ulko-Hebrideille Skotlantiin.

Elokuu

Entiset liigakiekkoilijat Ville Viitaluoma ja Tuomas Vänttinen olivat vanhoja kaveruksia, joiden jutut menivät välillä läskiksi. HPK-junioreiden valmennuksen he kuitenkin ottivat tosissaan.

Renkolaisella Antti Aaltosella oli yllättäviä harrastuksia. Hän keräsi vanhoja moottoreita ja poltti tervaa.

Petri Lintumäki teki Itävallassa tohtorinväitöstutkimusta siitä, miten ihmiset samastuvat urheiluseuroihin.

Tervakoskelta löytyi taitava kelloseppä Keijo Kallunki, jolle sateli tilauksia myös maailmalta.

Syyskuu

Waltteri Torikka oli kaikessa hiljaisuudessa muuttanut Hämeenlinnan Sairioon. Kaupunkilaisilla oli uutta jännättävää, kun oopperalaulaja aloitti taipaleensa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala jäi kahdeksan Hämeenlinnan vuoden jälkeen eläkkeelle.

Toista syksyään HPK:n peräsimessä aloitteleva Matti Tiilikainen tunnusti ensimmäisen kauden olleen tunnetilojen sävyttämä.

– Taivas ja helvetti tuli koettua ammatillisesti, hän summasi.

Ritva Rask ja Tuula Jalasvirta-Kreander kertoivat perustamastaan Lasikylän Mysteeriteatterista.

Kuvanveistäjä Piela Auvinen eleli Hattulassa pitkälle omavaraista elämää, jossa kalastuksella oli iso merkitys.

Vaikuttaja Silvia Salakka poseerasi häpeilemättä alusvaatteisillaan. Hän teki yhteistyötä muun muassa alusasuliike Siron kanssa.

Kuntsin gimma Hymy Laine oli Linnanmäellä vedenneitona ja monta kertaa Hymy-tyttönä, mutta päätyi suurperheen äidiksi Renkoon. Tyttärensä Sana Mustosen kolumneja hän sanoi “nauravansa hulluna”.

Lokakuu

Huonekalukauppias Jussi Lehmusto pyöri jo pikkupoikana Kasarmikadun liikkeessä, joka on myllerrysten keskellä pysynyt sitkeästi keskustassa.

Mari Tuominen joutui jättämään entisen ammattinsa kroonisen migreenin takia ja aloitti uutta laulajana taiteilijanimellä Mari Anela.

Lotta Kannisto oli Miss Hämeenlinna -kilpailun ainoa oikea hämeenlinnalainen. Hän opiskeli ensimmäistä vuottaan sosionomiksi Hamkissa.

HPK:n puolustaja Arto Laatikainen pelasi tuhannennen ottelunsa SM-liigassa.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo oli lopettelemassa 41 vuotta kestänyttä pestiään Hämeenlinnan palveluksessa. Uransa merkittävimmäksi asiaksi hän nosti vuoden 2009 kuntaliitoksen.

Kiertelevästä trubaduurista Katri Pellisestä tuli räväkkä sossun pomo Hämeenlinnaan – Olemme kuin se luokan kiltti tyttö, joka suostuu kaikkeen, kun terveydenhuolto vie kaiken huomion sotessa, hän latasi haastattelussaan.

Marraskuu

Hämeenlinnalaislähtöinen Satu Taiveaho tarjoili vuoden aikana runsaasti materiaalia Hämptonissa puhutaan -juorupalstalle. Avioliitto Ville Virtasen kanssa oli kuopattu moneen kertaan, mutta marraskuussa rakkaus taas kukoisti. Iltapäivälehdet revittelivät lööppejä, kun “eronperumisbileet” Haminassa saivat nolon käänteen. Taiveaho ei päässyt jatkoille ravintolaan, koska hänellä ei ollut esittää koronapassia.

Hämeenlinnalainen lintuharrastaja ja Sääksisäätiön puheenjohtaja Ilmari Häkkinen palkittiin BirdLife Suomen kultaisella ansiomerkillä.

Rautarouva Marja-Liisa Hedman palasi Mallorcalta tenniksen 75-vuotiaiden sarjan MM-mitalit taskussaan.

Turengin kukkakauppaa pitävällä Paula Forssilla oli jopa 70-vuotiaita kasveja liikkeessään.

Teatterikerho palkitsi Aku-patsaalla Birgitta Putkosen, jolla tuli täyteen 30 vuotta Hämeenlinnan teatterissa.

Joulukuu

Parolalaiset Ella Äijänaho ja Kimi Manner voittivat kolme kultaa rock’n’swing- tanssien SM-kisoissa.

Tuhansien hyppyjen ja monien maailmanennätysten mies, laskuvarjourheilija Pasi Pirttikoski sai Suomen Ilmailuliiton Elämäntapa-palkinnon.

102-vuotias sotaveteraani Olli Vuorio oli koonnut elämänsä aikana otetuista valokuvista yli 100 tarinallista kirjaa. Itsenäisyyspäivän alla veteraanin ajatukset palasivat vuosikymmenten taa.

– Voi kun ei koskaan enää tulisi sotaa. On suuri onni, että olemme saaneet elää rauhassa, hän muistutti.

Vuoden lyseolaiseksi valittiin Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Jussi Kaurola.

Kesken kautta HPK:n valmentajaksi nimitetty Jarno Pikkarainen piiskasi pohjamutia kyntäneen joukkueen SM-liigan kuumimmaksi ryhmäksi.

Juho Lehtonen osallistui paraboccian EM-kisoihin Espanjan Sevillassa.

Kaupunkiuutisten lukijakilpailussa vuoden suosikkinäyttelijäksi nousi teatterinjohtajan pestinsä jättävä Kari-Pekka Toivonen.

Joulupukkikisassa valkoisen parran takaa löytyi nuorisotyöntekijä ja HPK:n ottelujuontaja Peter Petro.