Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnalainen Sybren van der Hijden jakaa mielellään kuviaan sosiaalisessa mediassa – "Voimme olla onnellisia, kun saamme asua näin kauniissa kaupungissa"

Hollantilaissyntyinen van der Hijden toivoo, että Hämeenlinna kasvaisi kaupunkina sopivasta, mutta ei liikaa. Hän viihtyy hyvin Suomessa ja häneltä löytyykin eräs perin suomalainen piirre.

Hämeenlinna on kaunis kaupunki. Sen tietää myös syntyjään hollantilainen, mutta nykyisin perheensä kanssa Hämeenlinnassa asuva Sybren van der Hijden.

Nimi on tuttu monille Hämeenlinnan Facebook-ryhmässä oleville, sillä hän on jakanut ryhmässä useita ottamiaan valokuvia.

On kuvia Aulangolta, Hämeen linnasta, vesistöjen ääreltä, ilta- ja aamuauringoissa, lämpiminä kesäpäivinä, ruskan väreissä ja tietenkin myös lumen ympäröimänä.

Van der Hijden on myös ahkera Twitterin ja Instagramin käyttäjä.

Miksi hän jakaa kaupungista ottamiaan kuviaan sosiaalisessa mediassa?

– Voimme olla onnellisia, kun saamme asua näin kauniissa kaupungissa. Yritän näyttää, mikä tekee minut iloiseksi ja toivottavasti muutkin tulevat kuvistani iloiseksi. Sen vuoksi en laita nimeäni kuviin, koska haluan jakaa ne kaikille, hän vastaa.

Näin korona-aikana hän haluaa erityisesti nostaa esiin asioita, jotka ovat hyvin.

Tätä samaa tapaa hän suosittelee muillekin. Kannattaa ottaa hetki aikaa, mennä ulos ja katsella ympärilleen. Näkymän voi ikuistaa valokuvaksi.

Isovanhempien lähelle Hämeenlinnaan

Van der Hijden työskentele F-Secure -yhtiössä, jonka toimipiste on Helsingissä. Hän tekee töitä kotoa käsin ja hoitaa Benelux-maiden markkinoita.

Suomeen, vaimonsa syntymäkaupunkiin Hämeenlinnaan, he muuttivat vuonna 2019.

– Olimme asuneet lähellä vanhempiani Amsterdamin kupeessa 17 vuotta. Ajattelimme, että olisi oikeastaan reilua, että myös isovanhemmat (Suomessa) näkisivät meitä ja lapsia, van der Hijden kertoo.

Päätös muuttamisesta ei ollut helppo, mutta onneksi Suomi ja Hämeenlinna olivat hänelle entuudestaan tuttuja.

– Olin ensimmäistä kertaa Suomessa vuonna 2000 ja kävin Helsingissä Mercuria Business -koulun. Hämeenlinnassa kävin ensimmäistä kertaa vuonna 2003.

Van der Hijden kannusti vaimoaan etsimään töitä Suomesta.

– Lopetin työssäni, ja vaimoni löysi täältä työpaikan, mikä oli todella tärkeää. Saimme elämällemme uuden alun.

Ihmisiä sopivasti, ei liikaa

Parasta nykyisessä kotikaupungissa on van der Hijdenin mukaan ihmiset ja luonto – Ja se, että niitä on sopivassa suhteessa.

– Luonto, kuten Aulanko, on täällä ehkä vähän aliarvostettu. Toisaalta se on hyvä, sillä saan olla siellä rauhassa, mies nauraa ja kuulostaa tilantarpeineen varsin suomalaiselta.

Kylmiä talviakaan hän ei kavahda, sillä silloin voi luistella ja hiihtää. Pakkasista selviää yksinkertaisesti pukeutumalla oikein.

– Kotimaassanikin on kylmä, mutta siellä ei pukeuduta kunnolla.

Kaupungilla olisi varaa kasvaa

Hämeenlinnalaiset ymmärtävät van der Hijdenin mukaan elämänlaadun, sääntöjen, perheiden, ja arvojen päälle. Myös perinteisten asioiden, kuten armeijan kunnioittamista, hän pitää hyvänä asiana.

Toki parantamisen varaakin löytyy.

– Täällä voisi olla enemmän työpaikkoja.

Hän toivoo, että olisi nykyistä helpompaa hankkia tontti, ja rakentaa talo järven rannalle.

– Suojellaan perintöämme ja luontoa, mutta yritetään silti samalla kasvattaa kaupunkiamme. On outoa, että olemme keskellä Helsingin ja Tampereen väliä, mutta emme silti kaupunkina kasva.

Liiaksi Hämeenlinna ei saa kuitenkaan paisua, sillä van der Hijden ei halua, että “kaikki tulisivat tänne.”

Suomalaiset tarvitsevat tilaa ympärilleen.

Sybren van der Hijdenin ottamia valokuvia löytyy hänen Instagram-tililtään dutchlostinfinland.