Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan: Kuka pelasi pasianssia Hämeenlinnan valtuuston kokouksessa?

Hämeenlinnan valtuusto kokoontui maanantaina päättämään isoista asioista, kuten kaupungin tulevaisuuden kannalta tärkeitä suuntaviivoja viitoittavasta strategiatyöstä sekä matkailun tiekartasta.

Kaikkia valtuutettuja aiheet eivät kuitenkaan suuremmin innostaneet. Parituntinen kokous oli ohi tavallista nopeammin, eikä osa jaksanut keskittyä pelkkään asiaan koko sitäkään aikaa.

Hämeen Sanomien valokuvaaja Tomi Vesaharju nappasi kokouksen alkumetreillä kuvan eräästä valtuutetusta, joka oli kaivanut pädilleen jotain selvästi kiinnostavampaa kuin kokousmateriaalit.

Harmaaseen pukuun sonnustautunut valtuutettu viihdytti itseään pelaamalla kaikessa rauhassa pasianssia.

Mutta kuka oli tämä mies? Pelkän kuvan perusteella sitä on vaikea mennä sanomaan.

Ei pasianssipeli toki kovin paha synti valtuutetulle ole. Se tuskin häiritsee muita, jos kohta ei annakaan kaikkein kirkkainta kuvaa yhteisten asioiden hoitamisesta.

Kukin rentoutuu ja keskittyy kokouksessa omalla tavallaan. Vuosien varrella on nähty kaikenlaisia sijaistoimintoja.

Osa valtuutetuista kulkee salissa edestakaisin supisemassa asiaa ja asian vierestä, joskus paikallaolijoiden ja lähetystä verkossa seuraavien mielestä turhankin kovaäänisesti.

Esimerkiksi Kylli Kylliäinen (kd.) ei jaksa pysyä kovin pitkään yhtä menoa paikallaan, joten hän on ottanut kokouksissa yleisen juomanlaskijan roolin. Laupeuden lähettilään tarjoilemat mehut ovatkin maistuneet kollegoille ja yleisössä istuville.