Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Galleria Paperihuoneessa loistavat värit – "Kauneutta voi nähdä jokaisessa päivässä ja hetkessä"

Arki-näyttelyssä Mari Aspolan grafiikkaa ja Maija Eskon tekstiilitaidetta.

Galleria Paperihuoneessa on joulukuussa esillä kahden raumalaisen kuvataideopettajan, taidegraafikko Mari Aspolan ja tekstiilitaiteilija Maija Eskon Arki-niminen näyttely.

Näyttely on vuoropuhelua arjen värikerroksista ja koostuu maalatuista tekstiileistä ja grafiikan vedoksista.

– Näyttelyn nimi arki viittaa siihen, että taide läpäisee kaiken. Kauneutta voi nähdä jokaisessa päivässä ja hetkessä. Taide on elämän voima, jota ilmankaan ei voi olla, Esko kertoo.

Värit ja muodot ilmaisun perustana

Aspolan ilmaisun perustana ovat värit ja muodot. Taiteilija kertoo, että ne eivät ole irrallisena kuvassa, vaan kaiken läpäisevänä arjessa.

Aspola käyttää näyttelytöissään kartonkigrafiikkaa, syväpainomenetelmää, jossa laattana käytetään lakalla pohjustettua kartonkia ja kuva vedostetaan prässin avulla paperille.

Eskon teoksissa avautuu näkymiä kerroksellisen kuvapinnan kautta. Keskiössä on materiaalin ja muodon merkitysten ymmärtäminen.

– Minua kiinnostaa materiaali. Tekstiilit ovat kuin toisia ihoja. Ihminenhän ympäröidään tekstiileillä heti syntymän jälkeen ja kuolleet puetaan kuolinpaitoihin, Esko pohtii.

Tekstiilin ja grafiikan vuoropuhelua

Aspolan ja Eskon teokset käyvät keskinäisestä dialogia.

Näyttelyn katseenvangitsijana toimii peräseinälle ripustettu Eskon suurikokoinen, kerroksellinen, hillitysti hohtava ja kimmeltävä tekstiiliteos Marraskuu. Maalaus on laskostettu kankaan tapaan.

Pajassa värien harmoniaa

Grafiikanpajan puolella on Paperihuone ry:n jäsentaiteilijoiden Marjaleena Etulan, Paula Jalassola-Huttusen, Pirjo Keskinen-Vennon, Anna Kolehmaisen, Tiina-Katriina Mustosen ja Ulla Niskasen eri menetelmin toteutettuja grafiikantöitä.

Mustonen on yhdistänyt avosyövytyksen ja akvarellin. Hän on ikuistanut vedoksiinsa puita Parolannummelta ja Ojoisilta.

Etula käyttää naishahmoissaan monotypiaa ja Niskanen Havina-sarjassaan vesiväripuupiirrosta.

Väriharmonia-näyttelyssä on myös Jalassola-Huttusen kartonkigrafiikka- ja Keskinen-Vennon kopiografiikkateoksia.

Mari Aspolan ja Maija Eskon sekä Paperihuoneen jäsentaiteilijoiden näyttelyt ovat esillä Galleria Paperihuoneessa (Arvi Kariston katu 9) 18.12. asti.