Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: "Kuinka te kehtaatte olla ilman maskia?" – Koronapelko on ymmärrettävää, huono käyttäytyminen ei

Nuorehko mies tuli otsikon mukaisesti ja äkäisesti sanomaan maskittomuudestani, kun kävin kaupassa pikaisesti ostamassa pitkän ulkolenkin jälkeen leipää ja vähän hedelmiä.

Yleensä en milloinkaan mene kauppaan ilman maskia, en koko korona-aikana ole mennyt. Mietin itsekin, menenkö, koska muistin, että maskit ovat toisessa repussa enkä lähtiessäni muistanut ottaa niitä mukaan.

Päätin kuitenkin mennä ja ajattelin väisteleväni ihmisiä. No ehkä sanoja luuli, että olen tullut sairaana kauppaan muita tartuttamaan, nenä kun sattui vuotamaan pakkasilmassa lenkkeilyn vuoksi!

Ei tietysti olisi pitänyt mennä. En vain halunnut mennä kotiin ja takaisin, palelsikin jo ja kauppa oli matkan varrella. Maskittomia kaupassa oli kyllä muitakin, mitä en itsekään suosittele.

Ikävä fiilis kuitenkin tuollaisista sanoista jäi. Olen itsekin nähnyt vaikka minkälaista käyttäytymistä, mutta en mene kenellekään äksyilemään, ellen tiedä, mistä on kyse.

Voisihan sitä tulla vaikka nätisti kysymään, miksi sinulla ei ole maskia ja oletko sairas. Kun minä käyttäydyn kanssaihmisiä kohtaan asiallisesti, odottaisin sitä myös muilta. Ymmärrän koronapelon, mutta en huonoa käyttäytymistä!

Lenkkeilijä pakkasesta

Hämeenlinna