Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Liikuntamahdollisuuksia tarvitaan myös itäpuolella – Tekojäätä on harkittava vakavasti Tuomelaan

Hämeenlinnan yhteiskoulun uudishanke on monen vuoden odottelun jälkeen etenemässä. Tuomela-rakennusta laajennetaan, jotta yläkoululle saadaan uudet tilat alakoulun yhteyteen.

Samalla myös piha-alue rakennetaan uudelleen. Koulupihojen suunnittelusta ja uusimisesta Hämeenlinnassa löytyy innostavia esimerkkejä muutaman vuoden ajalta. Parhaimmillaan pihat hyvin suunniteltuina ja toteutettuina palvelevat koulukäyttäjien lisäksi seuratoimintaa ja alueen asukkaita.

Pitkä matka jäähallille

Hykin pihaa suunniteltaessa on vakavasti harkittava ja mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi hankerahoituksella toteutettava kenttä niin, että kesällä se olisi yhdistelmä pienpelialueita ja tekonurmikenttää sekä talvella siihen jäädytettäisiin jäähdytysputkistolla tekojää.

Näin se palvelisi käyttäjiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensinnäkin tekojää turvaisi itäpuolen oppilaiden ja laajemmin kaupungin asukkaidenkin mahdollisuuden luistella, vaikka talvet olisivat leutoja. Itäpuolen kouluista ei ehditä kulkemaan oppituntien aikana jäähallille.

Liikkumattomuus huolena

Toisekseen kunnolliset suorituspaikat mahdollistaisivat harrasteseurojen laajemman toiminnan myös kaupungin itäpuolella. Tällä hetkellä lähes kaikki seuratoiminta tapahtuu kaupungin länsipuolella. Kaikilla perheillä ei ole aikaa eikä mahdollisuuksia kuljettaa lapsiaan urheiluharrastuksiin toiselle puolelle kaupunkia.

Kolmanneksi tällä hetkellä suurena huolena on lasten ja nuorten liikkumattomuus. Lähiliikuntapaikkojen lisääminen mahdollistaa sen, että lapset ja nuoret voivat harrastaa liikuntaa omatoimisesti.

Yhteisöllisyyttä kaivataan

Ainakin pienemmille lapsille aikuisten esimerkki liikunnallisesta elämäntavasta merkitsee paljon. Esimerkiksi luistelu lajina vetää paljon seuroihin kuulumattomia, omaehtoisia liikkujia, joten kentällä olisi hyödyllisiä terveysvaikutuksia myös aikuisille.

Kenttä toisi alueen asukkaille myös yhteisöllisyyttä, jota näinä aikoina kovasti kaivataan.

Karo Suoknuuti

puheenjohtaja

Hämeenlinnan yhteiskoulun vanhempainyhdistys

Hanna Kivelä

Ortelan koulun vanhempaintoimikunta

Teija Nurro

puheenjohtaja

Ruununmyllyn koulun vanhempainyhdistys