Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta kuultua: Eteläisten koulun kuusi sai valot ja Jaatallin ponitytöt kävivät savipajalla

Myös Vesikot pärjäsivät Suomen Cupissa, Kiinteistömaailma kampanjoi hyväntekeväisyydelle, naisliittolaiset juhlivat ja Kaija Lehmuskallio muisteli Sibeliuksen päivän liputuksen taustaa.

Eteläisten koulun iso kuusi sai valot

Korona-aika on osoittanut, kuinka tärkeä asia on yhteisöllisyyden vaaliminen. Syksyllä Eteläisissä syntyi ajatus, että olisi hienoa valaista koulun pihan suuri kuusi joulun alla. Torstaina 25. marraskuuta koulun vanhan kuusen valot sitten syttyivät.

Koulun väki kiittää Hämeenlinnan kaupungin puistomestaria Jouko Keskimaata, Hannu Rastasta ja Palmian Jarkko Hohenthalia tekniikasta, Hauhon Säästöpankkisäätiötä ja Jukka Kuivaniemeä rahalahjoituksesta Eteläisten koulun vanhempainyhdistykselle valojen hankintaa varten, Eltel Networksin Matti Salmisen miehistöä valonauhojen ripustamisesta, sekä Eteläisten koulun vanhempainyhdistystä ja henkilökuntaa käytännön järjestelyistä.

Jaatallin ponitytöt savipajalla

Kun Jaatallin Jaana Teräsaho-Harainen syksyllä sai Hattulan positiivisin -palkinnon, päätti hän lahjoittaa sen iloa ympärilleen tuottaville ja pienenpiensä auttamisesta ansioituneille Jaatallinsa ponitytöille. Lauantaina 27. marraskuuta ponitytöt pääsivät Lepaan Savipajalle savea muotoilemaan.

– Se oli todella ihanaa ja siitä innostuneena saa helposti uuden harrastuksenkin. Kannattaa kokeilla. Pysykää iloisina sekä ahkerina ja nauttikaa jokaisesta päivästä, ainakin pienen hetken!

Vanajaveden Vesikot Suomen Cupin kolmanneksi

Vanajaveden Vesikkojen kisakausi 2021 oli menestyksekäs, sillä seura sijoittui sekä Suomen Cupin että nuorisomestaruuskilpailuiden kokonaispisteissä kolmanneksi. Martti Niemi voitti kokonaispisteissä 12-vuotiaiden poikien sarjan, Tuomas Virolainen 14-vuotiaiden poikien, Kalle Hippeläinen 16-vuotiaiden poikien ja Johanna Soukkio 50-vuotiaiden naisten sarjan. Henrik Virolainen sijoittui toiseksi 10-vuotiaiden poikien sarjassa, Robin Lassenius toiseksi 12-vuotiaiden poikien sarjassa ja Jaakko Hippeläinen kolmanneksi miesten sarjassa.

Vanajaveden Vesikoille myönnettiin viikonvaihteessa myös Olympiakomitean sekä Suomen Melonta ja Soutuliiton Tähtimerkki-tunnustus osoituksena laadukkaasta seuratoiminnasta lasten- ja nuorten urheilutoiminnassa. Tähtiseuroja on 578 yhteensä 45 eri lajissa.

Sata välittämisen tekoa

Kiinteistömaailmassa on ollut valtakunnallisesti käynnissä 100 välittämisen tekoa- kampanja, jossa jokainen asuntomyymälä valitsi omalta paikkakunnaltaan kohteen, jonne haluaa toimittaa hyvää mieltä ja iloa.

– Me Kiinteistömaailma Hämeenlinna Kasarmikatu 3:n asuntomyymälässä halusimme valita kohteen, joka erityisesti tässä korona-ajassa toisi hyvää mieltä sekä meille, mutta ennen kaikkea lahjoituksen vastaanottajalle. Päätimme kohdistaa meidän välittämisen teon Kanta-Hämeen keskussairaalan lasten ja nuorten osastolle, sanoo yrittäjä Tiia Lounavuori Kiinteistömaailma Kasarmikatu 3:sta.

– Päätimme lahjoittaa 50 euroa jokaisesta lokakuun aikana tehdystä myyntitoimeksiannosta lasten ja nuorten osaston tarpeisiin. Saimme kuulla, että erityisesti askarteluvälineistä, puuväreistä ja Ryhmä Hau -leluista olisi osastolla tarvetta, Lounavuori jatkaa.

Tiistaina 23.11. yrittäjät veivät sairaalan pienille potilaille heidän toivomiaan ajanvietetarpeita.

– Tästä tuli meille kaikille todella hyvä ja lämmin mieli. Välittää voi niin monella tapaa, Lounavuori sanoo.

Naisliiton yhdistys juhli

Hämeenlinnan naisliittolaiset viettivät 25-vuotisjuhlaansa marraskuisena tiistaina Inkalan kartanossa Hattulassa teemalla yhteistyötä yli puoluerajojen.

Osanottajia oli salin täydeltä ja ohjelmassa runon, soiton, maittavan ruoan sekä juhlapuheen ja muistelujen kera aimo annos naisasiaa. Muun muassa kuntatyönantajien yhteyspäällikkö Aija Tuimala kertoi, millaista on olla naisena kunnallishallinnon huipulla, ja yhdistyksen entiset puheenjohtajat sukelsivat menneisiin vuosiin toimittaja Pirkko Keskisen heitä haastatellessa.

Kaija Lehmuskallion aloitteesta Sibeliusta liputettu jo vuosikymmen

Liput nousevat salkoon 8. joulukuuta Jean Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin kunniaksi.

Hattulalainen dosentti Kaija Lehmuskallio muistaa tehneensä aloitteen Sibeliuksen liputuspäivästä Hämeenlinnan Kansallisen Kulttuuriyhdistys ry:n 30-vuotisjuhlassa, jossa hän piti juhlapuheen Arvojen maailma.

– Olin yhdistyksen hallituksen jäsen. Mikko von Weissenberg oli kirjoittanut lyhyen Sibeliuksen ja liputuksen historiikin. Lähdimme yhdessä Hämeenlinnan Kansallisen Kulttuuriyhdistyksen puheenjohtajan, rehtori Heimo Kaukiaisen ja sihteeri Olavi Mäntysaaren kanssa viemään asiaa eteenpäin sisäasiainministeriöön. Silloinen hallitusneuvos Ismo Atosuo suhtautui asiaan suopeasti ja pyrki edistämään asiaa, jotta liput saataisiin salkoon vuonna 2004, Lehmuskallio muistelee.

Kesti kuitenkin vuoteen 2011, ennen kuin liputuspäivä lopulta varmistui.

– Tein seitsemän vuotta työtä asian eteen yhteistyössä Hämeenlinnan Kansallisen Kulttuuriyhdistyksen, Sibelius-opiston ja Sibelius Seuran kanssa. Pyysimme mukaan myös Hämeenlinnan kaupungin, ja kaupunki tulikin mukaan puoli vuotta myöhemmin.

Tänä vuonna vietetään liputuspäivän kymmenvuotisjuhlia.

– Olen äärettömän iloinen. Tämä on ollut elämäni kulttuurihanke ja tunnen tehneeni jotain todella tärkeää.