Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lottovoitto, elinvoimaa, pöhinää muillekin kuin boomereille... Näin Hämeenlinna otti uutisen Weekendin tulosta kaupunkiin

Weekend Festival tuo heinäkuussa Hämeenlinnaan kymmeniätuhansia nuoria. Se on imagovoitto kaupungille, jota on pidetty tähän asti eläkeläisten paratiisina.

Riemu repesi Hämeenlinnassa keskiviikkona, kun Weekend Festival ilmoitti odotetusti järjestävänsä ensi kesän festivaalinsa Kantolan tapahtumapuistossa.

Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Kari Saarinen kuvaili uutista lottovoitoksi Hämeenlinnan seudulle. Tapahtumaa on järjestetty aikaisemmin pääkaupunkiseudulla ja osallistujia on ollut parhaimmillaan 60 000.

– Tämä on upea asia Hämeenlinnan imagolle ja huikea piristysruiske alueen elinkeinoelämälle. Arviomme mukaan festivaalin alueellinen talousvaikutus tulee olemaan noin 10 miljoonaa euroa Saarinen iloitsee.

Myös kaupunginhallituksen ex-puheenjohtaja Sari Rautio hehkutti uutista sosiaalisessa mediassa.

– Politiikka on kuulkaa pitkäjänteistä tekemistä. Ihan mahtavaa että Hämeenlinna tapahtumakaupunkina vahvistuu. Toivotetaan vieraat tervetulleeksi ja lisätään tarvittavia palveluita – sieltä sitä elinvoimaa tulee, Rautio uskoo.

Hämeen Sanomien vt. päätoimittaja Tuulia Viitanen yhtyi iloiseen kuoroon.

– Kaikille boomereille tiedoksi: Nyt tulee pöhinää tähän kylään ja hyvä niin, Viitanen kommentoi Facebookissa.

“Kantolaan tulemme jäädäksemme”

Festivaali täyttää Kantolan tapahtumapuiston sekä sen vieressä olevan teollisuusalueen heinäkuun 1.–3. päivänä. Tapahtuma-alueesta tulee pinta-alaltaan suurimpia Suomessa koskaan järjestettyjä festivaalialueita.

Linnan Kehityksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Tiitola kertoo, että alueella tulee olemaan pituutta peräti 1,3 kilometriä.

Hänen mukaansa Weekend Festivalin järjestäjät ovat käyneet tutustumassa Hämeenlinnaan monta kertaa.

Festivaalista on tehty alustava viiden vuoden yhteistyösopimus.

– Kyllä me Kantolaan tulemme ihan jäädäksemme. Paikan vaihtaminen olisi jo taloudellisestikin liian kallista, toteaa Weekendin festivaalijohtaja Martin Mustonen.

Vapaat huoneet vietiin käsistä

Hämeenlinnassa on tällä hetkellä 1500 makuupaikkaa, mutta ne eivät pitkälle riitä, jos kävijöitä ilmaantuu yli 60 000. Tiitola toivookin, että kaupunkilaiset lähtisivät taas yhteistyöhön niin kuin edellisissäkin tapahtumissa.

– Kaikki erilaiset airbnb-majoitukset ovat nyt tervetulleita. Moni tulee yöpymään myös teltoissa, Tiitola sanoo.

Kun tieto festivaalista tiedotettiin keskiviikkona, alkoivat hotellit täyttyä rivakasti. Esimerkiksi Vanajanlinnan kaikki vapaat huoneet vietiin heti käsistä.

– Tämä on todella hieno asia. Nyt kannattaisi laittaa huoneita vuokralle, Vanajanlinnan hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo sanoo.

Linnan Kehitys tarttuu seuraavaksi majoitusjärjestelyihin ja aloittaa yhteistyön paikallisten yritysten kanssa.

Kaupungille todellinen piristysruiske

Festivaalin ikäraja on 16 vuotta. Tiitolan mukaan erityisesti nuorta kohdeyleisöä houkutteleva festivaali on todellinen piristysruiske kaupungille.

– On hienoa, että festivaali tuo tänne nuoria, sillä heitä on tavallisesti vaikea tavoittaa, Tiitola sanoo.

Tapahtuma laajenee samalla kolmipäiväiseksi. Kantolassa nähdään viikonlopun aikana yli 80 artistia, muun muassa Tove Lo, Nina Kraviz, Boy Pablo ja Rezz sekä kotimaiset JVG, Sanni ja Pyhimys. Ensi kesän pääesiintyjiä ei ole vielä julkistettu.

Kolmen päivän lippujen ennakkomyynti alkoi perjantaina. Muut liput tulevat myyntiin 10. joulukuuta.

Lisäksi koronan vuoksi peruuntuneiden vuosien 2020 ja 2021 festivaaleille ostetut liput käyvät pääsylippuina vuoden 2022 festivaaleille.

Kommentti: Kymppitien sillasta tulee Weekendin pullonkaula