Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

En olisi uskonut näkeväni tällaisia ylilyöntejä sivistyneessä Hämeenlinnassa – Haistattelujen kohde on totaalisen väärä

“Hämeenlinnalaiset yrittäjät joutuvat nyt puun ja kuoren välissä kansalaisten sylkykupeiksi. Se ei ole oikein”, kirjoittaa Kaupunkiuutisten vt. päätoimittaja.

Koronapassi on jakanut meidät jyrkästi kahteen leiriin. Kun pahimpien rajoitusten aikana oli vielä havaittavissa yhteishenkeä yhteistä vihollista eli virusta vastaan, nyt siitä on jäljellä enää muisto vain.

Optimistina olin kuvitellut, ettei sivistyneessä Hämeenlinnassa olisi lähdetty samanlaisiin ylilyönteihin kuin pääkaupunkiseudulla, jossa koronapassikäytäntöjä on harjoiteltu jo viikkoja.

Toisin kävi. Kaupungissa keskiviikkona nähdyt ja kuullut haistattelut menivät aivan liian pitkälle.

Mieleen hiipii epäilys, että rokotekriittiset olivat suorastaan odottaneet koronapassin rantautumista Hämeeseen päästäkseen osoittamaan mieltään.

Hyökkäyksen kohteeksi joutuivat ne, jotka sen olisivat vähiten ansainneet.

Ravintola- ja tapahtuma-alat ovat olleet hätää kärsimässä jo yli puolitoista vuotta. Nyt kun ne pikkuhiljaa yrittävät nousta jaloilleen, edessä on pakollinen valintatilanne kahden pahan välillä.

Koronapassilla ravintola saa maksimoitua asiakasmääränsä, mutta samalla se joutuu valikoimaan asiakkaansa. Jos passia ei ota käyttöön, on edessä asiakaspaikkojen ja aukioloaikojen huomattava karsiminen.

Ravintoloiden saama kritiikki on ollut luokatonta. Tekipä yrittäjä niin tai näin, hän saa nenilleen.

Passittomat käyvät suurieleisesti kääntymässä koronapassin valinneiden ravintoloiden ovilla. Passilliset puolestaan uhkaavat boikotilla niitä, jotka eivät passia vaadi.

Tapahtumapuolella ei mene juuri sen paremmin, vaikkei Etelä-Suomen aluehallintovirasto vielä olekaan suoraan vaatinut Kanta-Hämeeseen koronapassia tai kokoontumisrajoituksia tapahtumiin.

Koska ravintolarajoitukset koskevat esimerkiksi Verkatehtaalla ja jäähallissa toimivia ravintoloita, käytännössä ne ulottuvat myös niiden yhteydessä järjestettäviin tapahtumiin. Siksi teatteriesityksiin, konsertteihin ja kiekkopelien E-katsomoon ei ole nyt ilman koronapassia asiaa.

Monessa maassa koronapassi on pakollinen. Se selkeyttäisi tilannetta meilläkin.

Suomen hallitus päätti kuitenkin sysätä vastuun yrittäjille, jotka joutuvat nyt puun ja kuoren välissä kansalaisten sylkykupeiksi. Se ei ole oikein.