Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taidelainaamoon tulee jatkossa vain Ars-Hämeen jäsenten töitä – Hämeenlinnan Taiteilijaseuran väki on "potkuista" harmissaan

Taidelainaamo on ollut monelle taiteilijaseuralaiselle merkittävä myyntikanava. Nyt suuri osa jäsenistöstä jää lainaamotoiminnan ulkopuolelle.

Kaupunkiuutiset sai tiedon, että taidelainaamossa olisi vuodenvaihteen jälkeen tarjolla vain Ars-Hämeen jäsenten teoksia.

Tähän asti Galleria Koneen yhteydessä toimineessa taidelainaamossa on ollut myös Hämeenlinnan Taiteilijaseuran jäsenten töitä.

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran 94 jäsenestä reilut kymmenkunta kuuluu Ars-Hämeeseen.

Nyt ne Taiteilijaseuran jäsenet, jotka eivät ole Ars-Hämeen jäseniä, ovat jäämässä kokonaan taidelainaamotoiminnan ulkopuolelle.

Taidelainaamotoiminta Hämeenlinnassa rajataan vastaisuudessa vain Ars-Hämeen jäsenille, miten kommentoit, Hämeenlinnan Taiteilijaseuran puheenjohtaja ja Ars-Hämeen jäsen Minttu Saarinen?

– Ymmärrän, miksi niin tehdään, koska vaikka Ars-Hämeessä tehdään ammattitaiteilijoille ammattia edistävää yhdistystoimintaa, silti yhdistystoiminta on murroksessa. Kyllä taidelainaamo on taiteilijalle suuri jäsenetu.

– Vaikka Hämeenlinnan Taiteilijaseura ja Ars-Häme ovat olleet yhdessä perustamassa taidelainaamoa ja niillä on paljon kytköksiä, ja Taiteilijaseuralla on ollut oikeus olla mukana, ymmärrän sen hyvin, että jossain vaiheessa täytyy erkaantua.

– Taitelijaseuran jäsenissä on myös Ars-Hämeen jäseniä aika paljon. Taiteilijaseura on hämeenlinnalainen, Ars-Häme on siirtymässä valtakunnalliseksi, ja heillä on siinä työtä. Vaikka myydyistä teoksista tuleekin provisio yhdistykselle, on suunta se, että jokainen yhdistys hoitaa “oman tonttinsa”.

Miten tieto on otettu vastaan Taiteilijaseurassa?

– Taiteilijaseuran jäsenet ovat olleet harmissaan ja surullisia. Taidelainaamo on ollut merkittävä myyntikanava monelle.

Miten Taiteilijaseurassa reagoitte?

– Taiteilijaseuran hallituksessa toivotaan, että tilanne johtaisi toimintaan. Tällä hetkellä ei ole resursseja, mutta toivotaan, että löytyisi innostusta erilaisten taidetapahtumien järjestämiseen. Mietimme ja katsomme rauhassa.

– Taidelainaamosta on lähtenyt paljon teoksia paikallisille ostajille. Periaatteessa täällä olisi sijaa taidelainaamolle.