Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailma kutsuu kylään Kumppanuustalolle – Setlementin tapahtumassa kulttuurit kohtaavat ruuan ja musiikin merkeissä

Ensi lauantaina järjestettävä Maailma Kumppanuustalossa on kaikille avoin ja koko perheelle tarkoitettu kulttuuripäivä.

Helsinkiläisestä Maailma kylässä -festivaalista mallia ottaneessa tapahtumassa on viihdettä, taidetta ja ruokaa eri kulttuureista.

– Koronan aikana on tykitetty niin paljon pelkkää asiaa, että kaivattiin välillä jotakin vähän rennompaa meininkiä, jossa arjen hyviä väestösuhteita voidaan edistää, monikulttuurisen ja luovan työn ohjaaja Jenni Tokpanou Hämeen setlementistä kertoo.

Kaikki tavallisia ihmisiä

Kotoutuminen uuteen yhteiskuntaan vaatii yhteisöllisyyden kokemuksia ja epäluulot hälventyvät, mitä enemmän saadaan tietoa toisista kulttuureista.

Tokpanousta on tärkeää, että maahanmuuttajat voivat tuoda esiin omaa kulttuuriaan niin, että kantaväestö voi tutustua siihen matalalla kynnyksellä.

– Tärkeintä on nostaa esille, että me kaikki olemme tavallisia ihmisiä, niin suomalaiset kuin muualta tulevatkin.

Pirkka-Pekka Petelius mukana

Tapahtumaa on rahoittanut Etnisten suhteiden neuvottelukunta Etno ja yhteistyökumppaneina ovat olleet myös Hämeenlinnan kaupunki ja Jyränkölän setlementti Heinolasta, jossa järjestetään samanaikaisesti vastaava tilaisuus.

Tapahtuman avaa etäyhteyden kautta etnisten suhteiden asiantuntija Peter Kariuki.

Oman videotervehdyksensä esittää kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius, joka käsittelee puheenvuorossaan politiikan ja kulttuurin tulevaisuutta sekä kolmatta sektoria.

Flamencoa ja hula-tanssia

Tilaisuuden musiikista vastaa kansainvälistäkin mainetta saanut Blassics DJs ja ohjelmassa on myös flamencoa ja hula-tanssia.

Senioriklovnit kiertelevät, lapsille on kasvomaalausta ja vähän vanhemmille hennatatuointeja.

Makunystyröitäkin hemmotellaan, sillä tapahtumassa on tarjolla pieniä annoksia eri kulttuurien ruokia ainakin eritrealaisesta, turkkilaisesta, somalialaisesta ja venäläisestä keittiöstä.

– Kannattaa varata mukaan käteistä rahaa, Tokpanou vinkkaa.

Päiväkotilasten taidenäyttely

Tapahtumassa esitellään myös muun muassa Omakamu-toimintaa ja Hämeenlinnan omaa myintegration.fi -verkkosivustoa.

– Se on ihan mielettömän hieno sivusto, josta saa tärkeää tietoa kaikesta mahdollisesta terveyspalveluista opiskeluun, ja se on käännetty jo muutamalle eri kielelle.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään Lapsen oikeuksien päivään liittyen taidenäyttelyn avajaiset Kumppanuustalon toisessa kerroksessa. Esillä on Hämeenlinnan päiväkotien piirustuskilpailuun osallistuneiden taideteoksia.

Tapahtumassa on maskisuositus ja turvavälejä noudatetaan.

Maailma Kumppanuustalossa (Kirjastokatu 1) lauantaina 20.11. klo 10-13. Vapaa pääsy.