Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokuvissa: Nuhjuinen Venäjä, Ladat ja suolakurkut – Juho Kuosmasen palkittu ohjaustyö vie matkalle mielenmaisemiin

Hytti nro 6 Ohjaus Juho Kuosmanen Pääosissa Seidi Haarla, Juri Borisov, Dinara Drukarova, Julia Aug, Lidia Kostina, Tomi Alatalo * * * *

Rosa Liksomin romaaniin perustuva Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6 on niittänyt mainetta ja palkintoja. Kirjan maailma on hiukan muuttunut. Nyt ei matkata suuren maan halki, vaan Murmanskiin. 1980-luku ja Neuvostoliitto on vaihtunut Venäjään ja 90-luvun loppuun, unelmiin omista bisneksistä. Yhteistä on juna ja makuuhytti tuntemattoman kanssa.

Suomalainen Laura (Seidi Haarla) on Moskovaan muuttanut arkeologian opiskelija, jonka sivistynyt ystävä Irina sysää matkaan etsimään kalliopiirroksia, ja vielä talvella. Samaan hyttiin tulee Lauran harmiksi vodkalle perso ja meluisa Ljoha (Juri Borisov). Matka etenee, Irina muuttuu puhelimessa välinpitämättömäksi ja Ljohasta tulee ystävä, junakin vaihtuu taksiin.

Venäjän nuhjuisuus, Ladat ja suolakurkut eivät ole suomalaiskatsojalle eksotiikkaa, vaan mielenmaisema. Elämän sattumanvaraisuus, kohtaamiset, joista rakentuu jotakin ja ihmisen muutos. Loppu jää avoimeksi, utuiseksi tunnelmaksi. Jotakin on tapahtunut. Katsojan päässä on ohikiitävä harmaus, Jäämeri, lumi ja Desireless’n Voyage, voyage.