Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahvilayrittäjä Mari Linna valittiin Hyvän mielen tekijäksi – "Tykkään ihmisistä ja heidän kohtaamisestaan saan uutta voimaa tekemiseen"

Iloinen palvelu voi kirkastaa harmaaltakin tuntuvan päivän. Hämeenlinnan seudun mielenterveysseura Mieli ry palkitsi vuoden 2021 Hyvän mielen tekijänä Marin kahvilan yrittäjän Mari Linnan.

– Kun minulle soitettiin asiasta, menin ihan sanattomaksi. Onhan tämä uskomattoman hieno tunnustus, Linna sanoo.

Hymy herkässä

Palkitsemisperusteissa Linnaa muuan muassa kiitetään ystävällisyydestä ja siitä, että hän palvelee kahvilassaan jokaisen ihmisen huomioiden. Yrittäjällä on kohdatessaan hymy herkässä ja hän kuuntelee ihmisiä tarkalla korvalla. Lisäksi hän mahdollistaa työharjoittelupaikkoja.

– Marin kahvilassa on aina iloinen vastaanotto, kiireetön tunnelma ja rauhallinen ilmapiiri. Tänne jää helposti viihtymään pidemmäksikin aikaa, Mieli ry:n varapuheenjohtaja Pia Yli-Pirilä kehuu.

Yhdistys on jakanut tunnustuksensa kymmenkunta kertaa. Viime vuonna palkinnon sai parturi-kampaaja Sari Kangas.

– Olemme keränneet jäseniltä vihjeitä palkittavista ja ehdokkaita on yleensä muutama, joista sitten valinta tehdään, Yli-Pirilä kertoo.

Jotakin erilaista

Linna perusti Marin kahvilan Kasarmikadulle helmikuussa 2018.

Hän kertoo haluavansa tarjota aina jotakin hiukan erilaista. Kahvilan bravuureihin kuuluvat esimerkiksi tyrnijuustokakku ja turkinpippurijuustokakku.

– Kai se oli palveluhalu, josta idea alun perin lähti. Kaikista korona-ajan haasteista huolimatta en vaihtaisi päivääkään pois. Tykkään ihmisistä ja heidän kohtaamisestaan saan aina uutta voimaa tekemiseen.