Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Antti Pennasen jälkeen jäi ammottava aukko – Pelaako HPK aidosti Avointa peliä?

Tämä mielipidekirjoitus on kirjoitettu torstaina 28.10.2021. HPK on tällä hetkellä jääkiekon SM-liigassa sarjataulukon viimeisenä. Sama tilanne oli vuosi sitten.

Voitetun jääkiekon suomenmestaruuden 2019 jälkeinen aika on ollut perinteikkäälle hämeenlinnalaiselle seuralle vaikeata. Tämä ei ole kuitenkaan koronasta johtuvaa.

Seuran osakeannin jälkeiset vuodet ovat olleet nousukautta monessa suhteessa. Järkevä taloudenpito ja osaava toimitusjohtaja ovat saaneet seuran velattomaksi, ja sen omavaraisuusaste on hyvällä mallilla.

Mikä oli jääkiekkopersoona, huippuvalmentaja Antti Pennasen osuus HPK:n menestyksessä? Hän toi seuraan osaamisen kulttuuria valmentamiseen, ja hän oli todennäköisesti vaikuttamassa joillain muotoa seuran organisaatioon ainakin pelaajahankinnoissa.

Antti Pennanen jätti seuraan ammottavan aukon, jota on ilmeisesti mahdoton paikata. Organisaatio jäi elämään mestaruushuumassa, ja nyt on ollut krapulan aika jo kolmatta vuotta.

Pelaajahankinnat pielessä

Kuka vastaa seuran valmentajien ja pelaajien hankinnoista, sekä varsinaisesta skouttauksesta, eli tarkemmasta seurannasta esimerkiksi Suomen ulkopuolella? Ne ovat menneet täysin pieleen.

Kestääkö seuran talous toistuvat vastoinkäymiset? Miten jakautuu urheilutoimenjohtajan Mika Toivolan ja istuvan hallituksen vastuu? Kaudelle 2021–2022 hankitut ulkomaalaiset pelaajat ovat epäonnistuneet melkeinpä täydellisesti. Liigan sivuilta löytyy surullista luettavaa pelaajien tilastoista.

HPK Liiga oy:n hallitus on onnistunut tekemään monia asioita oikein. Nämä asiat osataan mediassa tuoda hienosti esille. Ymmärrän, että huonoja asioita tai tekoja ei ulospäin haluta näyttää. HPK seurana markkinoi itseään termillä ”Avointa peliä”. Onko se sitä? Sen pitäisi organisaation itse jatkossa päättää.

Olen ymmärtänyt, että toimitusjohtaja Antti Toivanen vastaa enemmänkin seuran taloudesta, eikä niinkään joukkueen pelaajapolitiikasta ja sen rakentamiseen liittyvistä asioista. Mikäli näin on, niin aikamoista kivirekeä hän joutuu perässään vetämään yrittäessään paikata muiden tekemiä virheitä.

Toivottavasti seura ymmärtää Antti Toivasen merkityksen. Ottajia hänen kaltaiselleen ammattilaiselle varmasti löytyy.

Yli 40 vuotta Rinkelinmäellä