Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Musiikkiklubi sinnitteli hengissä läpi pitkän keikattoman ajan – "Asenne oli sellainen, ettei yksi korona voi Suistoa kaataa"

Vuonna 2009 perustettu Suisto on mennyt läpi monesta mankelista. Muutamia vuosia sitten klubi kävi lähellä konkurssia, mutta toiminta saatiin pelastettua velkasaneerausohjelmalla ja mesenaattikampanjalla.

Kun talous vihdoin saatiin tasapainoon, iski korona.

– Onhan tämä ollut aika ajoin raskasta ja sekavaa aikaa, on oltu kiinni ja taas avattu. Välillä on oltu toiveikkaita, sitten taas siirretty ja peruttu keikkoja. Asenne oli kuitenkin sellainen, ettei yksi korona voi Suistoa kaataa, yrittäjä Ukri Kokkonen sanoo.

Kelan tuki tarpeeseen

Elävän musiikin tarjonta on ollut Suistossa tauolla viime vuoden maaliskuusta asti. Klubi on koko pandemiarajoitusten ajan toiminut vain baarina.

– Tulimme siihen tulokseen, ettemme halua järkätä keikkoja rajatulle yleisölle. Se ei olisi ollut taloudellisesti kannattavaa, eikä tunnelmakaan olisi ollut oikeanlainen, Kokkonen pohtii.

Yrittäjä on kuitenkin pitänyt ovet avoinna siinä määrin kuin rajoitukset ovat sen sallineet,

– Vakioasiakkaat ovat olleet kantava voima ja torstain Musavisat ovat yhdistäneet jengiä.

Aukiolo on ollut Kokkoselle henkisesti tärkeää ja luonut uskoa tulevaisuuteen.

– Jotain rahaa on tullut ja kulut pidetty minimissä. Itselleni en ole maksanut palkkaa pitkään aikaan. Kelalta sain yrittäjien työmarkkinatukea ja se tuli tosi tarpeeseen.

Remonttiakin tehty

Asiakkaat ehdottivat Kokkoselle uuden mesenaattikampanjan avaamista, mutta siihen hän ei halunnut ryhtyä.

– Olemme teettäneet pariin otteeseen t-paitoja, huppareita ja muita tuotteita, joita on voinut tilata netin kautta.

Sulun aikana baariin tehtiin myös jonkun verran remontteja.

– On korjailtu varastoja, maalattu pintoja ja rakennettu uudet hyllyt baaritiskin taakse, Kokkonen kertoo.

Keikkoja myös arkena

Keikkojen tulppa aukesi lokakuun alussa Linnajazzin klubilla. Viime viikonloppuna Suistossa esiintyivät Samuli Putro ja The Holy-yhtye, jotka vetivät omina iltoinaan tuvan täyteen.

– Onhan se hienoa päästä taas tekemään oikeaa työtäni. En silloin aikoinaan lähtenyt perustamaan baaria, vaan liveklubin. Vielä en uskalla tuulettaa, mutta vähän valoisammalta kaikki taas näyttää, Kokkonen tuumii.

Klubin loppuvuoden ohjelmistoa täydennetään koko ajan. Perjantain ja lauantain lisäksi keikkoja on tulossa myös viikolla.

– Arkikeikat eivät yleensä ole olleet mitään yleisömagneetteja, mutta haluamme tarjota ihmisille musiikkia vähän laajemmalla skaalalla.

Kovia nimiä lavalla

Suisto on jo vuosia onnistunut houkuttelemaan lavalleen nimekkäitä suomalaisia artisteja, vaikka klubin yleisökapasiteetti ei ole järin suuri.

– Monet tykkäävät tästä paikasta, jossa saa hyvän keikan ja fiiliksen.

Mikä sitten on Suistoklubin taloudellinen tilanne tällä hetkellä?

– Ei voi sanoa, että talous olisi vakaalla pohjalla, mutta emme ole kusessakaan. Olemme hengissä.