Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokuvissa: Briljantti kauhuelokuva kertoo myös mustien historian traumoista

Candyman Ohjaus Nia DaCosta Rooleissa Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo * * * * *

Muistan hyvin Clive Barkerin novelliin perustuvan erinomaisen kauhuelokuvan Candyman (1992). Siinä chigacolainen opiskelija Helen tutki urbaania legendaa ja toisti viisi kertaa peilin edessä Candymanin nimen. Siitä alkoi raakojen murhien sarja.

Nia DaCostan ohjaama tuore Candyman ei ole uusi versio tapahtumista, vaan vielä erinomaisempi jatko-osa. Tapahtumapaikka on jälleen Chicago ja sama slummialue, josta on tullut keskiluokkainen asuinalue. Kuvataiteilija Anthony (Yahya Abdul-Mateen II) on joutunut lapsena Candymanin sieppaamaksi ja pelastunut siitä. Tätä hän ei vain tiedä. Kun Anthony ei saa aikaiseksi uutta taidetta, hän ryhtyy tutkimaan alueen historiaa. Tästä käynnistyvät hirveät tapahtumat.

Itsenäisesti toimivan jatko-osan takana ovat afroamerikkalaiset tekijät. Candyman on briljantti kauhuelokuva, ehkä vuoden paras, mutta samalla se kertoo myös mustien historian traumoista. Juoni, ohjaus ja kuvaus toimivat loistavasti. Aiemman elokuvan nähneet nauttivat viittauksista elokuvaan ja esimerkiksi Helenin (Virginia Madsen) ääntä kuullaan nauhalta.