Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pölhölaakson päätöksenteolla on pahan karma – Ollaan valmiita sijoittamaan miljoonia "kuningasideoihin", kymppitonni imagoa kohottaviin tapahtumiin on liikaa

”Kaupunki ei ikinä saa takaisin Kantolan tapahtumapuistoon sijoittamiaan miljoonia”, kirjoitin Hyrrässä ennen alueen rakentamisesta päättämistä. Aika on osoittanut totuuden karummaksi, kuin osasin odottaa.

Sunny Car Center ei tuonut miljoonien rahanmenetystä. Mainemenetys sen sijaan oli sitäkin suurempi.

Pitkäjännitteisyys puuttuu

Hämeen matkailu ajettiin alas. Poliitikot valittiin päättäjien hallitukseen ammattilaisten tilalle. ”Markkinoinnilla matkailu hoituu”. Haettiin oikotietä onneen. Virhe, jolla oli kohtalokkaat seuraukset. Pitkäjännitteisyys puuttui.

Sitten innostutaan jostain matkailun ekosysteemistä. Siihenkin sijoitettiin varoja. Hetken kuluttua kukaan ei edes muista, mitä päätettiin.

Epäloogista rahankäyttöä

Ollaan valmiita heittämään pari miljoonaa euroa kunnan rahaa, että saadaan kivijalkayrittäjät pois keskustasta. Siitähän Sibeliuksenkadun pyörätiestä on kysymys. Investointi ei tue yrittäjyyttä, saati elinvoimaa.

Torilla viedään 25 parkkipaikkaa talveksi luistinradan tieltä. Säästetään hieman, kun sitä ei rakenneta torin ylälaitaan, mihin se kuuluu. Ei oteta tosissaan, kun yrittäjät esittävät tilastojaan asiakkaittensa vähenemistä. ”Turhaa kitisevät”.

Ollaan valmiita törsäämään miljoonia ”kuningasideoihin”. Kymppitonnin sijoitus kaupungin imagoa kohottaviin tapahtumiin tai ratkaisuihin on taas liikaa.

Satsaus golfiin kantaa hedelmää

Olen arvostellut kaupungin halua vuokrata Vanajanlinna nykyisille pitäjille määräajaksi kilpailuttamatta. Rakennusten myynti ei ole huono vaihtoehto, mutta matala vuokra ei houkuttele kiinteistösijoittajia. Juuri siksi suhtaudun Linna Golfin maakauppoihin myötämielisesti.

Vanajanlinna ja Linna Golf ovat eri yhtiöitä. Jos niillä on ristikkäisomistuksia, ne pitää kaupanehdoissa purkaa. Golfin eteen on tehty työtä, joka kantaa hedelmää. Tuloksentekoon liittyvät uhkat on selätetty. Jokainen maan golffari unelmoi pelata siellä ainakin kerran.

Kaupungin tahotila taas puntariin

En osaa ottaa kantaa kauppahinnan oikeellisuuteen. Se on muiden homma. Maa-alueen omistus vahvistaa halua kehittää toimintaa lisää investoimalla. Kenttä on nopeasti noussut yhdeksi kaupungin ehdottomista imagohelmistä. Saa nähdä, voittaako kateus yrittäjyydestä.

Jälleen kerran punnitaan, mikä on kaupungin tahtotila. Halutaanko vahvistaa Hämeenlinnan mainetta Suomen tiilaaksona?

Pölhölaakson päätöksenteolla on perässään pahan karma.