Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta kuultua: Arxissa julkistettiin taideteos, suomenhevoset piipahtivat Sauvolassa ja Café Kukossa on pannu kuumana lauantaina

Myös opettajat juhlistivat valmistumisensa merkkivuotta, Aulangolla vietettiin virkistyspäivää ja Maija Kajannon kirjailijanura on nosteessa.

Lasten taiteilema yhteistötaideteos julkistettiin

Arxin edustalla julkistettiin tiistaina yhteisötaideteos, jonka olivat tehneet Arxin kesän Ilmeikkäät kasvot -työpajassa taiteilleet lapset yhdessä keramiikkamuotoilija Saana Siivosen kanssa.

Työpaja oli osa heinäkuussa vietettyä Suomen kuvataiteen päivän ohjelmaa. Nimeä teoksella ei vielä ole, sillä siitä saavat päättää Kulttuurikeskus Arxissa tänä syksynä vierailevat lapset.

Suomenhevosen päivänä Sauvolassa tapahtui

Sauvolan hyvinvointikeskuksen väki Iittalassa sai mieluisia vieraita Valtakunnallisena suomenhevosen päivänä 6.9., kun Hämeen Hippoksen jäsenet hevosineen tulivat tervehdyskäynnille.

Suomenhevoset Topsin Tellu ja Voiville nauttivat Sauvolan asukkaiden rapsuttelusta ja maistelivat tyytyväisinä tarjottuja porkkanoita ja kuivia leipiä. Samalla juteltiin ja muisteltiin asukkailla aiemmin olleita hevosia, niiden nimiä ja monenlaisia luonteenpiirteitä.

Café Kukko kahvikampanjassa

Hämeenlinnalainen Café Kukko on mukana Robert Paulig Roasteryn Niin kauan kuin kahvia riittää -kampanjassa.

Kampanjassa kiinnitetään huomiota ilmastokysymyksiin ja vastuullisiin valintoihin. Kaikkiaan siihen osallistuu 14 kahvilaa ja ravintolaa ympäri Suomen.

Hämeenlinnassa kampanjaa vietetään lauantaina 18. syyskuuta. Robert Paulig Roasteryn hiilineutraalia kahvia pääsee maistamaan osana Cafe Kukon järjestämää brunssia kello 10–14 – tai niin kauan kuin kahvia riittää.

– Haluamme toimia ympäristöystävällisesti ja pyrimme tekemään vastuullisia valintoja. Mielestäni vastuullisuuden huomioiminen on nykyisin jo itsestäänselvyys valintoja tehtäessä, kahvilayrittäjä Tanja Kukko Café Kukosta kertoo.

Opettajat kiertoajelulla Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan OKL:sta valmistui vuonna 1976 joukko nuoria peruskoulunopettajia.

He viettivät Hämeenlinnassa valmistumisen 45-vuotisjuhlaa retkipäivän merkeissä muun muassa tutustuen kiertoajelulla nykyiseen Hämeenlinnaan sekä vierailemalla entisessä opinahjossaan eli nykyisessä Seminaarin koulussa.

Kuvan otti HämeBus Oy:n toimitusjohtaja Joonas Nieminen.

Aulanko-tietoutta puhtausalan yrittäjille

Kahden vuoden tauon jälkeen Kotirinki-ketjun yrittäjiä kokoontui livetapaamiseen Aulangolle perjantaina 10.9. Paikalle oli saatu 20 henkeä lähes 60 eri puolella Suomea toimivasta yrittäjästä. Ohjelmassa oli venyttelyä, rentoututumista ja aurinkoista yhdessäoloa paikallistietoudella tarjoiltuna.

Kotirinkiin kuuluu sekä osa-aikaisia että täysiaikaisia yrittäjiä, joille Hämeenlinnan Tiiriössä sijaitseva Palvelukeskus tarjoaa sähköisen järjestelmän ja hoitaa markkinoinnin sekä asiakashankinnan. Jokainen yrittäjä saa koulutuksen työhön, arkipäivän tuen Kotirinki-toiminnalleen sekä mukavan yrittäjäyhteisön.

Ketjun yrittäjätyytyväisyys on huippuluokkaa ja ketju etsiikin parhaillaan lisää yrittäjiä Hämeenlinnan seudulle.

Maija Kajannon tie vie isompaan kustantamoon

Hämeenlinnasta kotoisin olevan Maija Kajanto julkaisi elokuussa kolmannen kirjansa. Niin sanottu Titta-sarja sai nyt päätösosansa. Kirjasarjan julkaisi kustantamo Myllylahti.

Kirjasarjan päätös ei kuitenkaan tarkoita kirjoitustaukoa, sillä kolmannen osan viimeistelyvaiheessa Kajanto sai yllättävän yhteydenoton.

– Eräänä päivänä sähköpostissa odotti viesti WSOY:lta. Jättikustantamossa oltiin kiinnostuneita näkemään minulta tekstiä. Kirjoitin heille parissa kuukaudessa sata sivua romaanin aloitusta ja uusi kustannussopimus allekirjoitettiin keväällä. Tähtäimessä on kolmiosainen kirjasarja.

Uuden kirjasarjan aloitusosa ilmestyy tällä tiedolla heinäkuussa 2022. Käsikirjoitus kirjoitettiin valmiiksi pitkälti Hämeenlinnan maisemissa.

– Viime talvena ja kesänä remontoimme Tuuloksessa sijaitsevaa mökkiämme ja vietimme siellä ison osan kesästä. Yhden kirjoituspäivän istuin myös Vihavuoden koskikahvilan terassilla, Kajanto kertoo.