Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sodan jäljet kuuluvat Hauho-päivässä – Kirsi-Kaisa Sinisalon monologiesitys kunnioittaa jatkosodan muistoa

Tulevana maanantaina vietetään Hauho-päivää, jonka kunniaksi Hauhotalossa nähdään monologi Kaikki antamasi aamut. Teatteriesitys kunnioittaa 80 vuotta sitten syttyneen jatkosodan muistoa ja sitä, mitkä ovat olleet sodan jäljet ja rauhan hinta.

Kirsi-Kaisa Sinisalo esittää monologin, jossa Plikka kertoo kohtaamiensa ihmisten haaveista ja kohtaloista vuodesta 1939 tähän päivään. Esityksen ensi-ilta oli elokuussa Pentinkulman päivillä Urjalassa.

Monologin on käsikirjoittanut kirjailija Timo Malmi, sen ohjaa Sakari Kirjavainen, ja musiikista vastaa hauholainen Antti Paranko.

Merkkipäivällä vaihtuvat teemat

Hauho-Seuran järjestämää merkkipäivää on vietetty vuodesta 2008 alkaen. Teema ja toteutus vaihtelevat vuosittain. Päivän ajankohta juontuu kokouksesta, joka pidettiin 13.9.1868. Kyseessä oli ensimmäinen Hauholla järjestetty kuntakokous, ja siitä lasketaan kunnallishallinnon alkaneen paikkakunnalla.

Kaikki antamasi aamut -monologiesitys Hauhotalossa, Kirkkotie 5, Hauho, ma 13.9. klo 18. Lippuja saa Hauhon kirjastosta ja tuntia ennen esitystä ovelta.