Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan Yrittäjät palkitsi teatterimies Otto Kanervan Vuoden Onnistujana

Teatterialan monitoimimies Otto Kanerva palkittiin keskiviikkona Vuoden Onnistujana. Tunnustuksen saajan valitsee vuosittain Hämeenlinnan Yrittäjien hallitus.

Kanerva työllistää yrittäjänä lukuisia vapaita taiteilijoita.

– On hienoa saada tämä palkinto. Tässä ajassa koen sen erityisen merkitykselliseksi, koska kulttuurialaa on viety kuin märkää rukkasta, Kanerva sanoo.

Onnellisia ihmisiä

Kanervan yritys on nimeltään Onnellinen mies. Sen aputoiminimenä on Iltama Oy, joka tuottaa kiertäviä esityksiä. Yritys pyörittää Hämeenlinnan Uutta Kesäteatteria ja Kanerva toimii myös Rauman teatterin taiteellisena johtajana.

Hämeenlinnan tulevan kesän näytelmän Kanerva julkistaa 30. syyskuuta.

– Teimme tänä kesänä Kaupunginpuistoon paljon uutta, muun muassa katsomon istuinten selkänojat. Itse opettelin siellä viinuriksi, ja nyt tiedän esimerkiksi, mitä asiakkaat haluavat juoda ja millä ilmalla, hän nauraa.

Tulevasta kesäteatterikaudesta hän odottaa normaalin hyvää.

– Ensi vuonna olemme entistä ehompia. Haluamme, että kaikista esityksistämme poistuu aina onnellisia ihmisiä, hän fiilistelee.

Tärkeä oppi-isä

Teatteritaiteen maisteri Kanerva kuvailee itseään moniottelijaksi ja rauhattomaksi sieluksi, jolle yrittäjyys sopii hyvin.

– Olen itse mennyt täysin perse edellä puuhun yrittäjän maailmaan. Suurimpia mentoreitani on ollut Rainer Lundberg. Hän on pistänyt koville, haukkunut mutta myös kannustanut, hän kiittää.

Omana huoneentauluna Kanervalla on Lundbergilta lainattu ajatus: ”Todellista sankaruutta on se, että ponnistelee kovasti saavuttaakseen jotakin, josta voi antaa muille.”