Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Idänpään ja Ojoisten hyvää arkea tuhotaan - Hyvinvoinnin rakentaminen ei saisi aiheuttaa pahoinvointia

Kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta on jälleen siirtämässä Idänpään ja Ojoisten terveysasemia Vanajaveden sairaalan yhteyteen.

Tyhjiä tiloja ei kaupungin kannata ylläpitää. Se on tosi, mutta ei myöskään ole järkevää toimia vuokratiloissa.

Kannattaako kuluttaa yhteisiä varoja tilapäisiin remontteihin, puhumattakaan ongelmista, jotka syntyvät, kun noin 10 000 kaupunkilaista tulevat hakemaan palveluita jo ahtaasta Vanajaveden sairaalasta.

Paljon moititut pysäköintiongelmat vain pahenevat.

Lue myös: Ojoisten terveysasema jälleen liipaisimella

Sote ja Assi-sairaala tulevat muuttamaan terveyspalvelujen toimintaa ja päätökset tehdään hyvinvointialueella.

Tilapäisiä ja epävarmoja investointeja tulisi välttää. Ja kaikkein tärkein kysymys on säästöistä, joita luvataan, kun terveysasemia ollaan siirtämässä tai lakkauttamassa. Luvattuja säästöjä ei meille veronmaksajille ole esitetty.

Meitä huolestuttavat myös uudistukset, jotka usein ovat samalla piilotettuja heikennyksiä kuntalaisten tärkeisiin terveyspalveluihin.

Ihmettelemme myös, miten 10 000 kaupunkilaisen liikkuminen tukee kaupungin hiilineutraalia tavoitetta.

Emme vastusta perusteltuja taloudellisesti järkeviä suunnitelmia, jotka takaavat Idänpään ja Ojoisten terveysasemien palvelut, mutta odotellaan sotea ja Assia. Toimitaan toistaiseksi nykytiloissa ja tehdään tarvittavat muutokset, kun tiedämme mitkä ovat soten ja Assin tuomat vaatimukset kaupungin terveydenhuollolle.

Kun rakennetaan hyvinvointia, ei se saa aiheuttaa pahoinvointia kaupungissa, jossa asuu hyvä arki.

Pertti Laaksonen

Olli Toivanen

Pro Ojoinen

Lue myös: Miesten aamukahviporukka ei seniorineuvolaan halua, mutta silti Olli Toivanen ja Pentti Repo vievät asiaa eteenpäin kaupungin päättäjille