Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Elokuvissa: Marvelin aasialainen supersankarielokuva on huikea seikkailu, joka yhdistää taistelulajit ja vanhat myytit

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings Ohjaus: Destin Daniel Cretton Pääosissa: Simu Liu, Tony Leung, Awkwafina, Michelle Yeoh, Fala Chen * * * *

Marvelin ensimmäinen aasialainen supersankarielokuva on huikea seikkailu, jossa yhdistyvät taistelulajit ja vanhat myytit. Kiinan ja englannin kieltä käyttävä elokuva on näyttävä. On myös hieno nähdä Wong Kar-wain luottonäyttelijä Tony Leung.

Ennen Kiinan maisemia salaisia taistelutaitoja omaava Shang-Chi (Simu Liu) ja hänen ystävänsä Kate (Awkwafina) parkkeeraavat autoja San Franciscossa. Sieltä heidät tempaistaan outoon seikkailuun, sillä tuhansia vuosia elänyt hirmuhallitsija Wenwu (Tony Leung) haluaa poikansa kotiin. Harhoissaan elävä Wenwu uskoo kuolleen vaimonsa (Michelle Yeoh) kutsuvan häntä. Kymmenen taikarenkaan avulla supervoimat saanut Wenwu pyrkii tuhoamaan vaimonsa salaperäisen kotikylän ja avaamaan vuoren portit. Shang-Chi puolestaan käy kamppailua isänsä menneisyyden, sisaruuden ja oman paikkansa kanssa.

Kaikki pääosien esittäjät ovat aasialaistaustaisia ja erinomaisia rooleissaan, erityisesti Tony Leung. Awkwafina tuo hyvin huumoria. Kuvaus on taitavaa ja koreografia on hienosti visualisoitu. Kannattaa seurata vielä lopputekstit, sillä niiden jälkeen tulee tärkeä kohtaus.