Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Poltinahon Taidekasarmilla tapahtuu viikonloppuna – Taiteilijat avaavat jälleen työhuoneidensa ovet yleisölle

Avoimien ovien tempaus on osa valtakunnallista Konstrundan-tapahtumaa. Myös Pirjo Heinon ateljee Hauholla on avoinna.

Poltinahon Taidekasarmilla on viikonvaihteessa avoimet ovet.

Tempaus on osa valtakunnallista Konstrundan-tapahtumaa, jossa taiteilijat, käsityöläiset ja muotoilijat avaavat työtilansa yleisölle.

– Tänä vuonna alueen taiteilijoiden työhuoneyhteisöistä Taidekasarmi Hämeenlinnasta on mukana tapahtumassa, työhuonetila Välittäjä 3 Riihimäellä ei osallistu, Ars-Häme ry:n toiminnanjohtaja Oona Myllyntaus kertoo.

Monenlaista ohjelmaa

Taidekasarmin tapahtumassa esittäytyvät keraamikko Anna Kaunisto, keramiikkataiteilijat Saana Siivonen, Anna-Kaisa Eriksson ja Anna-Kaisa Haanaho, muotoilija-taiteilija Markku Piri, kuvataiteilijat Mari Isotalo ja Ismo Hyvärinen sekä kuvantekijä Pirkko Huttunen.

Miehistönkatu 5:n ovet ovat auki lauantaina ja sunnuntaina kello 11–17.

– Hämeenlinnan Taiteilijaseura järjestää tapahtumassa ohjelmaa, muun muassa käsityömyyntiä, kirpputoria, kahvilaa, povausta ja teosmyyntiä, Myllyntaus luettelee.

Luvassa on myös keraamikko Anna Kauniston dreijausnäytös.

– Markku Piri avaa työhuoneensa rennolla myyntinäyttelyllä lasitaidetta, serigrafioita, maalauksia sekä antiikkiastiastoja omasta kokoelmastaan.

Hauhollakin tapahtuu

Konstrundanissa on mukana myös kuvataiteilija Pirjo Heino, joka avaa työhuoneensa sekä taidepihansa Hauholla osoitteessa Myllyvuorenpolku 20.

Tarjolla on taidetta, koruja ja runoja sekä Kokkilan kyläyhdistyksen kahvit ja muurinpohjalettuja.

Teoksia arpajaispalkintona

Tapahtuman aikana järjestetään myös taidearpajaiset, joissa arvotaan kahdeksan osallistujien tekemää teosta ja tuotetta.

Arpajaisiin osallistuminen on maksutonta ja vierailijat saavat täyttää yhden arpalipukkeen jokaisessa vierailukohteessa.

Arpajaisvoitot ovat nähtävillä joka vierailukohteessa sekä tapahtuman verkkosivuilla. Voittajat arvotaan ja julkaistaan lokakuussa.

Kävijöitä pyydetään yleisten koronasuositusten lisäksi seuraamaan myös taiteilijoiden ohjeita. Monet työtilat ovat sen kokoisia, että niissä voi vierailla vain muutama henkilö kerralla.

Taidekasarmin avoimet ovet la–su 4.–5.9. kello 11–17. Vapaa pääsy, sopii kaikenikäisille. (Varaudu portaisiin.)