Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Kevyt liikenne puikkelehtii rekkojen lomassa Poltinaholla – Milloin päättäjät tunnustavat tilanteen mahdottomuuden?

Tarvitseeko ensin tapahtua henkilövahinko pyöräilijälle tai jalankulkijalle, ennen kuin kaupungin päättäjät ja Lujabetonin johto tunnustavat tilanteen mahdottomuuden Hämeenlinnan Poltinahontien varressa?

Aikoinaan on paljonkin kirjoitettu Hämeen Sanomissakin ja jopa järjestetty yleisötilaisuus, kun uusi Poltinahon asuinalue alkoi nousta. Silloin kannettiin ehkä eniten huolta teollisuuden muista haitoista alueelle.

En tiedä, milloin Lujabetonin ympäristölupa seuraavan kerran umpeutuu, mutta liikennejärjestelyä alueella pitäisi parantaa niin, ettei varsinkaan pienet tai isot jalankulkijat ja pyöräilijät joutuisi puikkelehtimaan isojen rekkojen lomitse. Tilanne on täysin käsittämätön.

Jos ei muu auta, niin Salen ja jäähallin risteyksen kohdalta olisi aina ohjattava jalankulku ja pyöräily toiselle puolelle katua siksi aikaa, kun alueella on toimintaa.

Toimintaa hyvällä tahdolla voitaisiin myös keskittää niin, että se olisi ennakoitavaa.

Jotakin järjestelyjä tilanne vaatisi ja kaupungin pitäisi Lujabetonin kanssa laatia suunnitelma tehtaan siirtämiseksi teollisuusalueelle.

Tulee myös mieleen, että Lujabetonin vieressä jäähalliin päin on aluetta, josta käsin liikennettä voitaisiin johtaa tehtaalle, jos tehtäisiin uusia järjestelyjä elementtien lastaamiseksi. Se vaatisi tietenkin isompiakin järjestelyjä molemmilta osapuolilta.

Matti Järvelä

Hämeenlinna