Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehdas tanssii-festivaali tulee myös ihmisten pariin – Post Eva -yleisöesitys kyseenalaistaa valta-asetelmia leikkisällä tavalla

Nella Kaartinen ja Annamari Eerola esittävät tanssiteoksensa Kortteli2:ssa perjantaina.

Tehdas tanssii -festivaali pyörähti käyntiin tiistaina.

Hämeenlinnalaiset tanssitaiteilijat Nella Kaartinen ja Annamari Eerola esittävät festivaaleilla perjantaina Post Eva -tanssiteoksen Kortteli2:ssa.

Eerolan ja Kaartisen kantaesitys ravistelee kehollisesti erään luomiskertomuksen ja syntiin langetetun ihmiskansan tiukkaan juurrutettua häpeää.

Tanssiteos tuo näkyväksi ihmisyyden sekä luonnon.

– Tämä performatiivinen tanssiteos on kehollisesti herkkä, mutta vahva. Se tuo näkyväksi ihmisyyden eri sävyjä. Siinä on herkkyyttä ja teos mässäilee ja kyseenalaistaa totuttuja valta-asetelmia raikkaalla ja leikkisällä tavalla, Nella Kaartinen kertoo.

Yleisöllä esteetön pääsy

Post Eva on Annamari Eerolan ja Nella Kaartisen kolmas yhteinen tanssiteos. Kaksikon aikaisempia töitä ovat Kato ku mä kulutan (2017) sekä Häiriö maapallon kierrossa – Kolme askelta kerrallaan (2018).

Post Eva -tanssiteos esitetään yleisölle toisessa kerroksessa, jonne on esteetön pääsy.

Esityksen kesto noin 30 minuuttia. Katsojilla on samalla mahdollisuus tutustua Kortteli2:n taidenäyttelyihin.

Tehdas tanssii jo seitsemättä kertaa

Tanssifestivaali Tehdas tanssii on Tuula Penttilän ja Tanja Kunnarin vuonna 2014 perustama ja se järjestetään jo seitsemättä kertaa Hämeenlinnassa.

Tiistaina 3.8. startannut festivaali jatkuu sunnuntaihin 8.8. asti.

Lisätietoa tanssifestivaalin sisällöstä ja tapahtumista löytyy sivustolta tehdastanssii.fi.

Post Eva -esitys Kortteli2, 2. krs. (Raatihuoneenkatu 12) perjantaina 6.8. kello 16. Vapaa pääsy, ei ennakko-ilmoittautumista.