Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Dieselveturien savu ja meteli häiritsevät pahasti

VR tekee tulosta 1960-luvun dieselvetureilla välittämättä ympäröivien kerrostalojen asukkaiden kärsimyksistä.

Veturit ovat jo ohittaneet elinkaarensa lopun, joten niiden käyttäminen on edullista. Meteli ja savutus on valtava. Varsinkin yksi valko-punaveturipari kunnostautuu öiseen aikaan.

Tämä on VR:n selitys: ”Suuria massoja vetäessä savutusta esiintyy myös johtuen vetureiden vanhasta tekniikasta ja teknisistä ratkaisuista. Veturit valitettavasti savuttavat, koska kalusto on jo vanhaa.” Niinpä!

Taloissa vanhuksia ja lapsia

Teräsrullakuormat lähtevät SSAB:n Raahen tehtaalta sähköveturien vetämänä. Hämeenlinnassa kuorman eteen ajetaan ikivanhat dieselveturit, jotka vetävät lopun matkaa Hämeenlinnan tehtaalle.

Jotkut veturit ovat ilmeisesti nuorempia, koska niiden liikennöinti on jopa siedettävää.

Pahimmalla vaikutusalueella Hämeenlinnassa on kaksi kerrostaloa: toisessa asuu pääosin vanhuksia ja toisessa lapsiperheitä.

Terveellinen elinympäristö?

Ratapiha on 800 metriä pitkä. Eteläpäässä ei ole kerrostaloasutusta. Mikseivät veturit lähde sieltä vetämään Rautaruukille? Miksi VR ei poista liikenteestä pahimpia savuttajia?

Miksi kaupunki on kädetön? ”Kunnan pitää alueellaan valvoa ja edistää ympäristönsuojelua siten, että asukkaalle turvataan elinympäristö, joka on terveellinen…”

Akusti