Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mammanpojan rakkaus roihuaa Pirttikosken kesäteatterissa – Seppo Holttisen näytelmä on taattua maalaiskomediaa

Vuonna 2019 Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinnon saanut Pirttikosken kesäteatteri ei osoita minkäänlaisia hiipumisen merkkejä.

Viime suven näytelmä Radikalisoituneet Pukaman pojat veti kaupungin luoteiseen nurkkaan yli 3000 katsojaa ja tämän kesän komedia Vakosamettimies ja elämän keiju sai ensi-iltansa 11. heinäkuuta. Uutuus on 29:s Seppo Holttisen Pirttikoskelle kirjoittama ja ohjaama esitys.

– Maalaiskomediahan se on, en kai minä osaa muuta tehdäkään. Sivukylillä on erikoisia persoonallisuuksia ja sisäänlämpiävistä ympyröistä heltiää helposti huumoria, Holttinen tuumaa.

Vipinää tuppukylässä

Näytelmän päähenkilö on Holttisen esittämä eläkeikäinen pienviljelijä Elmeri Känsä. Mammanpoikana hiljaiseloa viettänyt Känsä tapaa yllättäen vuosikymmenten takaisen rakkautensa Siviä Suvilehdon, jonka roolissa nähdään Sari Kontio.

– Pientä vipinää siitä alkaa sitten syntyä Torppakosken tuppukylässä, Holttinen virnistää.

Ristivetoa aiheuttavat muun muassa kioskia pitävän Suvilehdon vankka raittiusaate sekä hiukan kriminaalilta vaikuttava ex-mies.

Vaihtelua arjen aherrukseen

Syrjäisestä sijainnistaan huolimatta Pirttikosken kesäteatterin toiminta on vireää ja näytelmät suosittuja.

Kaikenlaisia pikku piruiluja harrastavaa maalaisäijää esittävä Kyösti Alhainen on ollut näytelmissä mukana 1990-luvulta saakka.

– Kun olin vielä mukana työelämässä, teatteri oli mukavaa vaihtelua arkiseen aherrukseen. Välillä harmitti, kun en aina päässyt kaikkiin harjoituksiin. Nyt olen eläkkeellä ja asioiden järjestäminen on helpompaa, Alhainen sanoo.

Kesäteatterin alkuaikoina näyttelijät olivat paikallisia ihmisiä ja kesäasukkaita, mutta nykyään porukassa on mukana paljon muitakin.

– Monet ovat käyneet täällä katsomassa näytelmiä ja sitten halunneet mukaan niitä tekemään, Holttinen kertoo.

Arja Koriseva konsertissa

Pirttikosken perinteisiin kuuluu myös Rimmilän kylässä lapsuutensa viettäneen Hannu Lehtosen järjestämä musiikki-ilta.

Me tulemme taas – Tunnelmallista kesäiltaa -konsertissa 30. heinäkuuta esiintyvät laulaja-muusikko Lehtosen lisäksi Arja Koriseva, Minna Lintukangas ja Jarno Kuusisto.

Lippuja esityksiin ja konserttiin myydään vain portilta. Kesäteatterin esitysajat löytyvät nettisivulta www. pirttikoskenkesateatteri.fi.

Vakosamettimies ja elämän keiju su 1.8. asti ja konsertti 30.7. klo 19 Pirttikosken kesäteatterissa ( Rimmiläntie 2148).