Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laura Laurilan matkahaaveet hehkuvat värienergiaa – "Käsittelen kaukokaipuutani maalausten avulla"

Tiina-Katriina Mustonen esittelee puupiirrostekniikkaa Paperihuoneen grafiikan pajalla kuvataiteen päivänä lauantaina 10.7.

Galleria Paperihuoneessa on esillä heinäkuussa tamperelaisen kuvataiteilijan Laura Laurilan väriä hehkuvia matkahaaveita ja mielikuvamatkailumaalauksia.

Näyttely on nimeltään Kuvittelen itseni matkalle.

Taiteilija sanoo mielikuvamatkailun olevan hyvää lääkettä kaukokaipuuseen.

– Korona-aika rajoittaa matkailua, eikä ilmastomuutoksen vuoksi ei ole muutenkaan hyvä matkustaa lentäen. En silti pysty tukahduttamaan haluani matkustaa trooppiselle saarelle, seetripuiden alle tai vulkaaniselle vuorelle. Olen päätynyt mielikuvamatkailemaan ja käsittelemään kaukokaipuutani maalausten avulla.

Liikkeelle värisommittelusta

Laurila kuvaa abstrakteissa akryylimaalauksissaan paikkoja, joissa on käynyt ja paikkoja, joissa hän haluaisi käydä.

Hän on vieraillut maalatessaan muun muassa Bahamalla, Malediiveilla, Skotlannissa ja Santorinin saarella.

Laurila kertoo lähteneensä liikkeelle värisommittelusta: maalausten värit ja muodot liittyvät tiettyihin paikkoihin ja maailmankolkkiin.

Laurilan maalauksissa on läpikuultavia kerroksia.

– Rakastan värejä ja pyrin toteuttamaan maalaukseni kevyinä ja raikkaina. Ihastuin akvarelleille ominaiseen läpikuultavuuteen myös akryylimaalauksissa pari vuotta sitten.

Matkateemasta toinenkin näyttely

Laurila on suorittanut kuvataiteen perus- ja aineopinnot Lapin yliopistossa. Taiteilija asuu ja työskentelee Tampereella.

Taiteen tekemisen ohella hän myös opettaa ja toimii museo-oppaana.

Laurilan matkateemaisia maalauksia on esillä parhaillaan myös Joensuussa galleria Ahjossa.

Kuvataiteen päivänä tapahtuu

Grafiikanpajalla on esillä vielä heinäkuun ajan Paperihuone ry:n jäsentaiteilija Tiina-Katriina Mustosen näyttely Valo ja varjo.

Grafiikantyöt, pääasiassa puupiirrokset ovat syntyneet taitelijan pyöräretkillä tallentamista näkymistä eri puolilta Hämeenlinnaa.

Sama teema jatkuu myös uusissa avosyövytystöissä. Mustonen kertoo aikovansa kuvata puita ja Hämeen näkymiä kesän ja syksyn aikana.

– Paperihuone on mukana 10.7. järjestettävässä kuvataiteen päivässä. Grafiikanpajalla voi tutustua puupiirrosmenetelmään kello 12–16. Myös yleisöllä on mahdollisuus kokeilla puupiirroksen kaivertamista ja vedostaa omasta kaiverruksesta pieni grafiikantyö, Mustonen vinkkaa.

Laura Laurilan ”Kuvittelen itseni matkalle” ja Tiina-Katriina Mustosen ”Valo ja varjo” Galleria Paperihuoneessa (Arvi Kariston katu 9) 31.7. asti.