Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko sinulla oma tarinasi Irwin Goodmanista? – Kimmo Miettinen viimeistelee kirjaa kohtaamisista kansantaiteilijan kanssa

Kaurialassa syntyneen ja kasvaneen Antti Hammarbergin eli Irwin Goodmanin uraa ja elämänvaiheita on kartoitettu kirjoissa ja elokuvissa.

Hämeenlinnalainen Kimmo Miettinen lähestyy uudessa teoksessaan kaupungin kuuluisaa poikaa uudesta näkökulmasta.

Hän on kerännyt kirjaansa ihmisten kertomuksia tilanteista, joissa he ovat tavalla tai toisella eläneet yhteisen hetken Irwinin kanssa.

– Isäni kertoi heittäneensä “Hampparin” 1960-luvulla kotibileistä pihalle, koska kyllästyi siihen ainaiseen kitaran rämpyttämiseen. Myöhemmin hän tuntui olevan asiasta jopa hieman nolona, Miettinen kertoo.

Yllättäviä nimiä

Miettinen on jututtanut kirjaa varten muun muassa Irwinin kanssa soittaneita muusikoita, joiden joukossa on yllättäviäkin nimiä.

Teoksessa tarinansa kertoo myös autoilija, joka oli mukana kuuluisaksi tulleessa tapauksessa, kun Irwin ajatti useiden taksien letkaa ympäri Hämeenlinnan toria.

Teoksessa on vielä tilaa muistoille. Miettinen painottaa, että hänelle kelpaavat aivan pienet ja arkisetkin tapaukset, joissa ihmiset ovat kohdanneet kansantaiteilijan tämän elämän jossakin vaiheessa.

Hyvä työnantaja

Uusi teos valottaa monia puolia artistin legendan takana. Nuorta Hammarbergia luonnehditaan ujonpuoleiseksi, mutta silti melkoiseksi veijariksi.

– Monien mielestä Irwin oli reilu kaveri ja soittajille hyvä työnantaja. Yllättävän moni muusikko puhui hänen korkeasta työmoraalistaan, Miettinen sanoo.

Lähtemättömän jäljen suomalaisten tajuntaan jättänyt artisti oli menehtyessään vain 47-vuotias.

– Oli järkytys kuulla, että Irwin oli ollut ennen kuolemaansa pitkään selvin päin ja alkanut jopa säveltää. Hänellä olisi voinut olla vielä jopa vuosikymmeniä hyvää elämää edessä.

Heinäkuu aikaa

Kirjan julkaisu lähestyy kovaa vauhtia, joten Miettinen toivoo ihmisten lähettävän tarinoitaan heinäkuun loppuun mennessä sähköpostiin irwin@miettinen.me.