Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnalaiset ravintoloitsijat laajensivat kuntosalibisnekseen – Tutut salit Hätilässä ja keskustassa jatkavat uudella ilmeellä

Hämeenlinnalaiset Teppo ja Virpi Lindroos pyörittävät seitsemää Subway-ravintolaa, joita löytyy Hämeenlinnasta, Riihimäeltä ja Vantaalta.

Nyt he avaavat uusia uria myös kuntosaliyrittäjinä.

– Olimme jo pitkään miettineet, mitä muuta voisimme tehdä ravintola-alan lisäksi. Jotakin kiehtovaa, joka tarjoaisi uudenlaisia haasteita, Virpi Lindroos kertoo.

Asiakkaat valmiina

Pariskunnan silmiin osui valtakunnallisen Ole.fit -kuntokeskusketjun ilmoitus, jossa etsittiin uutta yrittäjää Hämeenlinnaan. Lindroosit alkoivat kartoittaa paikkakunnan salitilannetta.

Jonkin ajan kuluttua ilmeni, että Eero ja Marjo Eskola olivat halukkaita luopumaan Piukat paikat & kovat kundit -salistaan Hätilässä ja Jouko Ahola oli päätynyt samoihin ajatuksiin keskustan City Liken suhteen.

– Kilpailu alalla on kovaa, joten lähtökohtana olikin löytää olemassa olevia kuntosaleja, joilla on jo vakiintunut asiakaskunta, Teppo Lindroos sanoo.

Avaraa ja väljää

Ole.fit -ketjulla on nelisenkymmentä kuntokeskusta ympäri Suomea.

– Uusina yrittäjinä tuntuu turvalliselta nojata ketjun osaamiseen ja markkinointiin. Ole.fit antaa kuitenkin meille jonkin verran vapauksia tehdä saleista omamme näköisiä, Virpi Lindroos kiittelee.

Viipurintiellä tilat uusitaan lattiasta kattoon. Heinäkuussa kunnostetaan alakerran ryhmäliikuntatila ja elokuussa siirrytään katutasoon.

– Valtaosa laitteista uusitaan ja salista tulee avarampi ja selkeämpi. Koska suunnittelua on tehty koronan aikana, lopputuloksessa on väljyyttä, yrittäjät vakuuttavat.

Perheille ja vääntäjille

Hätilän salille tulee Technogymin kuntosalilaitteiden lisäksi käsipainoja 50 kiloon saakka, useita suorituspisteitä eri voimanostoliikkeille, personal trainer -ja ryhmäliikuntapalveluja ja tilat kahdelle hierojalle.

– Olemme lähteneet tekemään koko perheen liikuntapaikkaa, joka sopii kaikille, mutta samalla haluamme tarjota asianmukaiset välineet myös koville treenaajille. Tavoitteena on ollut luoda liikkujan kokonaisvaltainen palvelukeskus, Teppo Lindroos luonnehtii.

Keskustassa vähän muutoksia

Kun Fit Hätilä on elokuun kiinni, asiakkaat ohjataan Fit Tawastiaan, eli Sibeliuksenkadulle. Salilla ei suuria muutoksia ainakaan alkuvaiheessa tehdä.

– Jouko Ahola on remontoinut tilan hyvin ja 360 neliön kellarisaliksi se on valoisa ja toimiva saunoineen ja pukuhuoneineen. Tulemme suorittamaan siellä laitehuoltoa ja uusimaan jonkun verran valaistusta ja sisustusta, yrittäjät tuumivat.

Lisätietoa saleista löytyy nettisivuilta hatila.ole.fit ja tawastia.ole.fit.

Sport Tallissa jatketaan

Piukat paikat & kovat kundit ehti toimia Hämeenlinnassa kunnioitettavat 31 vuotta.

– Minulla ja Marjolla alkaa olla jo sen verran ikää, ettemme enää jaksa niin hirveästi vääntää, Eero Eskola sanoo.

Pariskunta on myynyt myös salinsa Toijalassa, mutta Poltinahon Sport Tallin toimintaa he jatkavat entiseen tapaan.

– Onhan tämä vähän haikealta tuntunut. 30 vuodelta on paljon hienoja muistoja ja salitoiminta kehittyi sinä aikana huimasti.