Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mimin mieli päästää biisilapset vapauteen – Näyttelijä Maiju-Riina Huttunen julkaisee albumillisen omia laulujaan

Onnekkaita ja onnettomia sattumia. Niiden kautta Hämeenlinnan teatterinkin lavalta tuttu ja nykyään freelancerina työskentelevä Maiju-Riina Huttunen päätyi tekemään omaa albumia.

– Olen pitkään kirjoitellut biisejä ja ennen pandemiaa valmistelimme puolisoni Lauri Malinin kanssa niistä esitysversioita keikkoja varten. Korona vei keikat, mutta sain Taikelta apurahaa tallenteiden tekemiseen ja sitten homma karkasikin lapasesta, Huttunen kertoo.

Vahvempaa ainetta

Huttunen käyttää artistinimeä Mimin mieli. Mimi oli hänen mielikuvitusystävänsä lapsuudessa.

– Valitsen nimen korostaakseni laulujen tarinallisuutta. Se antaa vapauden esiintyä enemmänkin kertojana kuin omana itsenäni. Teksteissä on varmasti omia kokemuksiani, mutta ne eivät kerro yksi yhteen omasta elämästäni, Huttunen pohtii.

Esikoissinglen nimi on Vahvempaa ainetta. Huttusen mukaan laulu kertoo oman heikkouden myöntämisestä ja sen kohtaamisesta.

Vanhan liiton tapaan

Singlen soundimaailma torvineen avaa mielleyhtymiä popmusiikin kulta-aikaan 1960-luvulle tai 1970-luvun laululiikkeeseen. Vaikka tulevalla levyllä on monenlaisia tunnelmia, sovitukset ovat jollain lailla sukua toisilleen.

– Emme ole tietoisesti lähteneet tekemään vintage-musiikkia, mutta halusin välttää kaikkea muovisuutta. Kappaleissa on luomua ja sellaista old shool -henkeä, jossa kuuluu elämä ja oikeat soittimet, Huttunen luonnehtii.

Bändissä soittavat Huttusen (laulu, poikkihuilu), Lauri Malin (rummut), Jussi Liimatainen (koskettimet, haitari), Jussi Koskinen (basso), Janne Toivonen (trumpetti, flyygelitorvi), Juho Viljanen (pasuuna) ja Raisa Huttunen (stemmalaulu).

Ulos pöytälaatikosta

Kappaleiden sanoitukset sekä sävellykset ovat Huttusen kynästä ja sovitukset on tehty yhteistyössä muusikko-tuottaja Malinin ja muiden kokoonpanossa soittavien muusikoiden kanssa.

Pitkään pöytälaatikoissa muhineiden kappaleiden julkaisu jännittää, mutta esikoissingle on saanut innostuneen vastaanoton.

– Olen ollut tosi hyvällä mielellä ja vähän malttamatonkin. Nyt tekee valtavasti mieli päästää lisää biisilapsia maailmalle.

Mimin mielen seuraava single, Vilkuta jos olet onnellinen, julkaistaan juhannusaattona.