Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älytön tilanne, laukoo Vanajanlinnan toimitusjohtaja – Kukaan viranomainen ei ota vastuuta päätöksistä

Vanajanlinnan toimitusjohtaja Marko Majamäki toivoo, että sairaanhoitopiiri voisi kokoontua vielä keskiviikkona ja harkita perustasolle siirtymistä. – Kaikki luvut osoittavat, että se on mahdollista.

Vanajanlinnan toimitusjohtaja Marko Majamäki on kypsynyt paitsi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriin myös aviin ja valtioneuvostoon.

Majamäki on lobannut ravintola- ja tapahtuma-alaa viranomaisille koko koronan ajan, tuloksetta.

– Alaamme ei tunnuta ymmärtävän yhtään. Tilanne on pöhkö, kun kukaan ei ota vastuuta, vaan sysää vastuun seuraavalle viranomaiselle.

“Kokoontukaa ja tehkää työnne”

Kanta-Hämeen koronarajoitukset ovat tällä hetkellä tiukemmat kuin Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Silti täällä ilmaantuvuusluku (22,2 / 100 000) on pienempi kuin pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ilmaantuvuusluku on samaa luokkaa Kanta-Hämeen kanssa.

Kanta-Häme siirtyy keskiviikkona kiihtymisvaiheeseen. Majamäki toivoo, että sairaanhoitopiiri vielä harkitsisi perustasolle siirtymistä, kuten Pirkanmaalla on tehty.

– Kokoontukaa ja tehkää työnne. Jokainen meistä osaa laskea lukuja, jotka laskevat joka päivä.

Majamäki ei niele selitystä, että “täällä nyt ollaan tiukempia kuin muualla”.

– Ravintola-alaa koskevat rajoitukset hyväksyy valtioneuvosto. Sairaanhoitopiirit tekevät nämä suositukset valtioneuvostolle. Jotta voisimme olla ensi viikolla auki samalla tavalla kuin Tampereella ollaan, pitäisi valtioneuvoston päättää asiasta vielä tällä viikolla. Se tarkoittaisi sitä, että myös sairaanhoitopiirin pitäisi kokoontua viimeistään keskiviikkona ja antaa uudet ohjeistukset loppuviikolla kokoontuvalle valtioneuvostolle.

Pelko on se, että jos juhannusviikolla on vielä rajoitteita, heijastuvat ne elo-syyskuullekin varattuihin tapahtumiin.

Sairaalaepidemia rokottaa nyt ravintola-alaa

Parin viikon takaiset koronaluvut johtuivat sairaalan sisäisistä tartunnoista, jotka on saatu kuriin.

– On väärin rokottaa nyt kokonaisia aloja niiden vuoksi. Olemme vankilassa ja aivan turhaan.

Tällä hetkellä Kanta-Hämeessä ravintolat saavat olla avoinna kello 21 asti. Anniskelu päättyy kello 20. Perustasolla Tampereella auki ollaan kello 02 asti, kiihtymisvaiheen Helsingissä kello 23 asti.

Vetkuttelu maksaa

Majamäen mukaan ravintola- hotelli- ja tapahtuma-ala kärsii joka päivä vetkuttelun vuoksi.

– Rajoituksia kyllä säädetään vuorokauden varoitusajalla, mutta höllennyksiä ei. Meidän pitää olla koko ajan varpaillaan.

Vanajanlinnan näkökulmasta tapahtumat siirtyvät nyt Hämeenlinnasta Tampereelle, koska siellä saa pitää ravintoloita auki kahteen asti yöllä.

– Tämä on kuolettava isku kaikille ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjille Hämeenlinnan seudulla.

Majamäki kertoo, että lunta tupaan tulee kahdesta suunnasta, tapahtumia ja varauksia perutaan, mutta samaan aikaan on pitänyt palkata ihmisiä, jos tilaisuudet voitaisiinkin pitää.

– Peruutuksia tulee joka päivä. Tilanne alkaa olla kestämätön.