Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosiaalisen median käyttäjä ei välty Roihuvuoren kirsikkapuistolta – Nyt samanlaista kukkaloistoa ideoidaan Hämeensaareen

Jos kirsikkapuisto halutaan kaavassa olevalle puistoalueelle, ei apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo näe siinä mitään ongelmaa.

Helsingin Roihuvuoren kirsikkapuisto on näkynyt sosiaalisessa mediassa hyvin joka kevät.

Hämeenlinnalainen Susanna Kollanus törmäsi Roihuvuoren kukkaloistoon toissa keväänä ja totesi tuolloin, että pitäisihän samanlainen nähtävyys ja oleskelualue saada Hämeenlinnaan. Hän päivitti asiasta sosiaaliseen mediaan, jossa häntä kannustettiin tekemään aiheesta kuntalaisaloite.

– Helmikuussa 2021 vein aloitteen kaupungille, mutten ole saanut vielä vastausta.

Kollanuksella on myös ajatus, jolla kustannukset eivät kasvaisi liian korkeaksi kaupungille.

– Esimerkiksi yhdistykset voisivat ostaa nimikkopuita ja niitä voitaisiin myös yhdessä istuttaa. Se varmasti sitouttaisi kaupunkilaisia pitämään puistosta huolta.

Omenapuut pidentävät kukinta-aikaa

Ideasta on innostunut myös Hämeenlinnan keskikaupungin asukasyhdistys ry, joka on ottanut asiakseen edistää kirsikkapuiston perustamista Hämeenlinnaan.

– Me olemme jo palaveeranneet asiasta suunnittelijoiden kanssa, kertoo puheenjohtaja Juhani Aaltonen.

Yhdistys aikoo tehdä esityksen kesän loppuun mennessä ja viedä asiaa eteenpäin kaupungille. Kirsikkapuisto on yksi osa yhdistyksen laajempaa keskustan ruutukaavan kehittämissuunnitelmaa.

Asukasyhdistyksellä on myös katsottuna heidän mielestään sopiva paikka.

– Hämeensaari olisi oivallinen paikka kirsikka-omenapuupuistolle.

Se on lähellä keskustaa, näkyy moottoritielle ja ihmiset viettävät siellä luontaisesti muutenkin aikaa.

Aaltosen mukaan puistoon kannattaisi istuttaa myös omenapuita, jolloin kukkimisaika pitenisi.

Roihuvuoren kirsikkapuiston ideoi aikoinaan japanilaisyntyinen Norio Tomida. Hän on lupautunut auttamaan myös hämeenlinnalaisia.

Ensin pitää tutkia

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan puiston perustaminen onnistuisi hyvin kevyesti, jos se tehtäisiin kaava-alueen vapaille puistoalueille.

– Pienimmillään se on sitä, että ostetaan ja istutetaan taimia. Tietysti viheraluesuunnittelijan pitää ensin tutkia, sopivatko kirsikka- ja omenapuut alueelle ja menestyvätkö ne siellä.

Isosuo muistuttaa, että jos kirsikkapuuhankkeella on tarkoitus torpata alueen rakentaminen, on kaupunki asiasta eri mieltä.

– Silloin olemme jo toisenlaisten kysymysten ääressä.